Från och med den femte december kör Postnord inte ut posten till Bolinderbyn i Järfälla. Foto: Mostphotos

Grannar får ingen post i brevlådan

Trots påtryckningar från postnord har styrelsen för Brf Bolinderbyn 1 inte åtgärdat problemet med postlådornas placering. Nu tar Postnord i med hårdhandskarna och vägrar köra ut posten.

  • Publicerad 15:53, 6 nov 2018

En rad medlemmar i Brf Bolinderbyn 1 kommer från och med den femte december tvingas hämta ut sin post, från samtliga postoperatörer, på postnords företagscenter på Datavägen 7. Närmare åtta kilometer bort, eller 13 minuter med bil.

Det skriver Postnord i ett pressmeddelande under tisdagen.

Anledningen är att föreningens postlådor är felpacerade, och att styrelsen trots påtryckningar inte åtgärdat problemet, enligt Postnord.

Postnord menar att de först och främst tänker på sina anställdas arbetsmiljö, och att postlådornas placering i Bolinderbyn inte är godkänd. Detta upptäcktes under en kontroll sommaren 2017 och man har sedan dess haft flera möten med styrelsen för att lösa problemet.

Postnord har lagt fram en åtgärdsplan där problemen skulle ha varit åtgärdade senast i juni i år. När det nu inte gjorts väljer företaget att stoppa sin utdelning till de felaktigt placerade postlådorna.

Utdelningen kommer återupptas när bristerna är åtgärdade, skriver Postnord.

Mitt i söker styrelsen för Brf Bolinder 1 för en kommentar.