Granfalk: Fortsatt förtroende för Hanif Bali

M-politikern Hanif Bali, som står på plats 11 på Moderaternas vallista i Solna, är återigen i blåsväder efter en tweet där han poserar med ett vapen. Men på hemmaplan har har stöd. – Jag har inte någon anledning att överpröva partiledningens förtroende, säger Pehr Granfalk (M).

  • Publicerad 08:05, 22 aug 2018

Hanif Bali, riksdagsledamot och fullmäktigeledamot i Solna, är i blåsväder – igen. Bakgrunden är en bild han lade upp i sociala medier där han poserar med ett gevär.

Associationerna till skolskjutningar kom direkt, och flera politiska partier har kritiserat Bali. Tweeten har också fått stark kritik från mediernas branschorganisation, TU, som menar att M-politikern anspelar på krig mot medierna, och DN i synnerhet.

Men turbulensen kring Hanif Bali påverkar inte hans uppdrag i Solna, meddelar kommunstyrelseordförande Pehr Granfalk (M) som säger att han har fortsatt förtroende för sin partikollega.

– Jag har inte någon anledning att överpröva partiledningens förtroende och har ingen annan åsikt än vad min partiledare har, annat än att i en valrörelse ska man vara extra försiktig med i vilka miljöer och i vilken kontext man poserar eftersom att det kan tolkas på fel sätt, säger Pehr Granfalk.

– Den dagen man inte har mitt och partiets förtroende så får man avgå, klargör han.

Förra gången tipsade du Hanif Bali om att sluta twittra. Vad är ditt till tips honom denna gång?

– Att ironi och satir är svårt i dagens läge.

Pehr Granfalk har dock en invändning.

– Jag kan tänka det finns olika måttstockar. Hanif kan bli kallad för en brunråtta som bör giftmördas i en kolumn och det uppfattas som ironi. Men om han säger något så blir det bokstavligt.

Granfalk syftar ovan på en kritiserad krönika i Expressen från 2016.