Fel nyans. Så här såg fasaden ut innan veporna åka upp igen och sektionen började målas om för en andra gång. Foto: Läsarbild

Grand Hotel fick fel färg – målas om igen

Anrika lyxhotellet Grand Hotel håller på att måla om fasaden. Men det blev fel färg. Så nu börjar man om.

  • Publicerad 11:51, 22 mar 2018

Vi har tidigare berättat om att femstjärniga Grand Hotel på Blasieholmen ska göra om hela sin fasad. Hela byggnaden ska genomgå en totalförvandling.

Förra veckan monterade man ner målarställningarna för den stora sektion man hunnit dra över med ny färg. Och nu monterar man upp dem igen. Färgen blev nämligen fel. Så man börjar om.

Grand gör om fasaden – för att se äldre ut

– Vi jobbar från det ena hållet till det andra, sektion för sektion. Vi monterade ner ställningarna för att få ett större perspektiv på arbetet. Färgen levde inte upp till förväntningarna och vi har därför valt att justera nyansen, säger Grand Hotels pressperson Maya Johansson till StockholmDirekt.

Fasaden ska bli ljus ockra, men inom den färgen finns det massor av olika nyanser, och det är väldigt små skillnader som gör att det blir en oönskad nyans.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Självklart hade det varit bättre om vi inte hade behövt göra justeringen, men nu valde vi att göra den. Arbetet är planerat att bli färdigt enligt plan i slutet av april, säger Maya Johansson.

Maya Johansson vill varken kommentera vad ommålningen eller fasadrenoveringen som helhet kommer att kosta.

Köttvägraren Röstlund möter stjärnkocken Dahlgren: "Absolut bullshit"

Görs om igen. Så här ser Grand Hotel ut just nu. Foto: Andreas Jennische

NYA FASADEN. Såhär är det tänkt att hotellet ska se ut när allt är klart till sommaren. Foto: Illustration: Grand Hôtel