Såhär såg det ut på Grand Garbo år 2011. Foto: Läsarbild Ulf Westerberg

Grand Garbo återuppstår på juldagen – så blir festen

Sorgen var stor när Grand Garbo i Sundbyberg meddelade att de stänger för gott. Men nu ska det klassiska dansstället återuppstå för en kväll. På juldagen gör Grand Garbo comeback – i Solna.

  • Publicerad 12:26, 18 dec 2019

I november 2018 stod det klart att Grand Garbo lägger ner och lämnar lokalerna i centrala Sundbyberg.

Det klassiska dansstället hade då samlat Stockholms festfolk i över 35 år.

Slut på festen – Grand Garbo stänger

Återuppstår tillfälligt

Men nu kommer Grand Garbo återvända tillfälligt för en riktig festkväll. Den 25 december, på juldagen, bjuder Garbo-gänget in till fest i Solnahallen.

”Som gäst kommer du få uppleva samma glädje, stämning och personal som på den gamla goda tiden”, skriver en av initiativtagarna i ett mejl.

Fyra olika dansgolv

Under kvällen utlovar Grand Garbo fyra olika dansgolv, som det alltid varit på Grand Garbo.

Stora golvet bjuder på nya hits och housemusik, Taittingergolvet fylls med Rnb och reaggaton musik. Utöver det kommer det även finnas party/schlagergolv samt Gretas där rockmusik blandas med liveuppträdande med coverbandet Hundraprocent.

Grand Garbo, 1989 – blir det lika välfyllt i Solnahallen? Foto: Ulf Westerberg

Vill att Garboandan lever vidare

Initiativtagare till evenemanget är tidigare anställda på Grand Garbo som hoppas möta så många gäster som möjligt under kvällen.

”Saknaden är stor efter Grand Garbo både hos anställda och gäster och initiativtagarna vill starta en ny tradition där Garboandan levs vidare”, meddelar gänget bakom den tillfälliga återkomsten.

Så minns vi Grand Garbo

Biljetter finns att köpa här.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04

Körigt för bärgaren när första halkan kom

Nyheter När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36