BLÅSVÄDER. Rinkeby Folkets Hus kommer att se över reglerna för uthyrning av lokaler. Foto: Sanna Tuurala

Grå vargarna i Folkets Hus

I Rinkeby Folkets Hus anordnades ett möte till minne av grundaren till den turkiska fascistiska organisationen Grå vargarna. – Det är svårt att veta vilka som hyr våra lokaler, säger Jörgen Strandberg, ordförande i Folkets Hus i Rinkeby. Särskilt om de bokar som en familjefest.

  • Publicerad 13:04, 16 maj 2017

Det var den 1 april som föreningen Manas Kulturcenter anordnade ett möte till minne av Alparslan Türkes, skriver Mitti. Türkes grundade det ultranationalistiska partiet MHP i Turkiet, och även ungdomsorganisationen Grå vargarna.

– Jag vet att Folkets Hus har råkat ut för liknande situationer tidigare, säger Jörgen Strandberg. Det är olyckligt, men inte lätt att kontrollera.

Jörgen Strandberg har nyligen tillträtt som ordförande för Folkets Hus i Rinkeby. Han säger att nu håller man på att gå igenom reglerna för uthyrning av lokaler.
– När vi hyr ut i längre perioder, tar vi in stadgar och kontrollerar noga, Men när det gäller enstaka tillfällen har det inte fungerat på det sättet.

Nu kommer föreningens värdegrund att diskuteras och reglerna för uthyrning skärpas.

– Reglerna ska bli tydliga, säger Jörgen Strandberg. Hos oss är alla välkomna, men det är demokratiska värderingar som gäller.