Arbetet är igång. Grusplanen ska jämnas ut och dräneras, sedan ska konstgräset läggas ut. Foto: Nishtiman Abbasi

Grå grusplan blir aktivitetsbana med konstgräs

Eleverna på Rösjöskolan får en efterlängtad julklapp i år. Den gamla grusplanen intill skolan ska få helt nytt konstgräs – och det beräknas vara klart redan till jul.

  • Publicerad 05:40, 24 nov 2020

– Det blir en attraktiv och inbjudande miljö som ska uppmana till aktivitet och rörelse. Vi kommer att kalla den nya planen för "aktivitetsbana" i stället för fotbollsplan för att bredda valmöjligheterna för de elever som vistas där, säger Nishtiman Abbasi, verksamhetschef för fritids på Rösjöskolan.

Arbetet med att jämna ut, fylla upp och dränera planen inleddes i förra veckan. Sedan ska konstgräset läggas på, och det är av en speciell sort som gör att det går att spola på vintern.

Grå blir grön. Grusplanen vid Rösjöskolan ska bli en inbjudande "aktivitetsbana" med konstgräs. Foto: Nishtiman Abbasi

– Vi kan spola naturis på när vädret tillåter och vi har en hel bod med skridskor som eleverna kan låna för att åka skridskor, säger Nishtiman Abbasi.

Fokus på fysisk aktivitet

Hon berättar att Rösjöskolan lägger stort fokus på fysisk aktivitet då det är vetenskapligt bevisat att koncentration och kunskapsintag förbättras när kroppen får röra på sig.

– Vi har bland annat aktiva klassrum med olika hjälpmedel så som cykelstolar, ståbord och pilatesbollar som bjuder in till rörelse även i klassrummet. Vi börjar varje morgon med 30 minuter pulshöjande aktivitet utomhus och har uppstyrda rastaktiviteter för att träna på sociala färdigheter, rörelse och skapa trygghet.

– Att få en konstgräsplan kommer att vara till stor fördel för vår fortsatta utveckling med att uppmana barnen till fysisk aktivitet – det är vi väldigt glada för, säger Nishtiman Abbasi.

Sollentuna Kommunfastigheter AB, SKAB, bedömer att arbetet med planen kan vara klart redan vid jul, och att den kan invigas vid vårterminens start i januari 2021.

Invigningskalas i januari

SKAB lägger konstgräs på den gamla grusplanen vid Rösjöskolan.

Planen kommer att kunna spolas med naturis och ska kallas aktivitetsbana i stället för fotbollsplan.

Sh bygg, sten och anläggning AB utför arbetet, som inleddes i förra veckan, och konstgräset kommer att läggas av Unisport Sweden.

Planen förväntas vara klar vid jul och i januari invigs den med något slags fest eller tillställning.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bedragare lurar äldre att de vill boka vaccinering

Nyheter Ber om bankuppgifter och e-legitimation Bedragare ringer runt till äldre och uppger att de kommer från 1177 Vårdguiden och vill boka tid för covid-vaccinering. Och för att kunna göra det behöver de bank-id eller inlogg på bankdosa.lördag 16/1 10:15

Facit efter krisåret: 2 196 Stockholmsföretag i konkurs

Nyheter Fortsatt tuff period väntar för många företagare Vi har tvingats se många butiker, restauranger och andra verksamheter slå igen under pandemin. Konkurserna i Stockholms län minskade ändå något sett över hela 2020 jämfört med året innan – men för...lördag 16/1 6:15

Tonåring sexofredande 7-årig pojke på fotbollsplan

Nyheter Dömd i tingsrätten: 60 dagsböter En pojke i tonåren har dömts i Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande mot en 7-årig pojke. Gärningsmannen är tidigare ostraffad och dessutom ung, vilket påverkade påföljden som stannade vid 60...fredag 15/1 14:50