Foto: Mostphotos

GPS-tjuvar slog till i helgen

GPS-tjuvar var i området i helgen. Målet: grävmaskiner. I Enköping stals för en halv miljon kronor, i Bålsta var det antenner som togs.

  • Publicerad 09:59, 2 dec 2019

GPS-utrustning i jordbruksmaskiner och grävmaskiner är eftertraktad.

Under måndagens morgon konstaterade personal i både Enköping och Bålsta att deras grävmaskiner utsatts för inbrott i helgen.

I Bålsta lämnades två grävmaskiner kvar vid ett husbygge på Sköldvägen. Då personal kom dit klockan sex på måndagsmorgonen hade tjuvar varit där och tagit sig in i de båda grävmaskinerna. Från den ena hade de tagit två antenner och ett GPD-fäste. Värdet har inte fastställts än.

I Enköping slutade grävarna på fredagen kl 13. Då de på måndagen kom till platsen på Baltzar von Platens gata i Annelund konstaterades att det varit inbrott i en grävmaskin där och att utrustning för en halv miljon kronor stulits.

Nu blir det teater i Enköping igen

Nyheter Förra året ställdes den in. Men nu ser det ut att bli en teaterhöst i Enköping. – Det ska bli otroligt kul. Vi har väntat länge och är väldigt förväntansfulla, säger Christer Cedergren, ordförande i...fredag 11/6 14:07

Fjärdhundra redo för ny badsäsong

Nyheter Premiär. Utomhusbadet har öppnat. Nu öppnar Fjärdhundrabadet, mer upprustat än någonsin. Det äldre reningsverket är nu bortbytt för en nyare version, för att motverka driftstopp. Nu är det bara badgästerna som saknas.fredag 11/6 11:58