Lånar ut. Karin Losman på Fritidsbanken söker fritidsredskap som hör sommaren till. Foto: Liselotte Wallebring

Gott om skidor men inga cyklar

Nyöppnade Fritidsbanken i Idrottshuset ömsar skinn. Vintersportredskapen ska bytas ut mot det som hör våren och sommaren till. Men det går lite trögt. – Vi har många cykel­hjälmar men inte en enda­ cykel, Karin Losman­ på Fritidsbanken Enköping.

  • Publicerad 08:50, 4 maj 2022

I knappt ett halvår har Fritidsbanken i Idrottshuset varit öppen. Och den nyöppnade banken, som fungerar som ett bibliotek för fritidsutrustning, går bra.

Över förväntan till och med berättar Karin Losman som ansvarar för verksamheten.

– Det har gått ovanligt bra. Vi startade ju också innan den mest intensiva säsongen, vintern. Vi har lånat ut väldigt mycket skidor till exempel. Nu är det lugnare, men å andra sidan har vi ju inte så mycket att låna ut heller, säger hon.

Efter att vintern övergick i vår har inte helt otippat efterfrågan på att låna skidor, skridskor och kälkar blivit mindre. Nu ställer Fritidsbanken om till vår- och sommarsäsongen. Men det går trögt. Verksamheten behöver Enköpingsbornas hjälp.

– Ett par skidor eller ett par pjäxor tar ju ofta lite plats och kan vara i vägen
i förrådet eller garaget. Det är kanske inte samma sak med ett stormkök, säger hon.

Fritidsbanken är nu i behov av all typ av sommarutrustning, från vandringskängor och tält till stormkök, boccia-spel, kubb, cyklar, crocket och fiskeutrustning.

– Vi har många cykelhjälmar men inte en enda cykel. Det gäller allt från trehjulingar till vanliga cyklar, säger Karin Losman som nu hoppas att Enköpingsborna ska ägna Fritidsbanken en tanke när de vårstädar förråden och garagen.

– Om man vill skänka utrustning så behöver man inte rätta sig efter våra öppettider. Man kan lämna saker i backen utanför vår entré. Och de kan man göra närsomhelst Idrottshuset har öppet, berättar hon.

Regionanställda ska tackas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin­. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.onsdag 25/5 9:39

BLÅLJUSRAPPORT: Krockade med container i Örsundsbro

Nyheter En man på fyrhjuling misstänks för ett flertal brott. Då polis försökte stoppa honom flydde han och krockade med en container. I övrigt i blåljusrapporten från måndagen: inbrott, drogbrott och stöld.tisdag 24/5 15:08