OMRÖSTNING. Blue dream eller Color my day. Vilken röstar du på? Foto: Illustration: Windh & co

Gör din röst hörd när Musiktunneln ska utsmyckas

Blått eller färgglatt? Hur kommer det se ut i musiktunneln nästa sommar? Det ska nu invånarna vara med och påverka.

  • Publicerad 12:50, 26 nov 2021

Under sommaren samlade kommunen in förslag från barn och unga i Väsby på hur Musiktunneln under Mälarvägen skulle utsmyckas. Drygt 50 bidrag kom och blev inspirationen till de två förslag som nu lagts fram, "Blue dream" och "Color my day".

– Det är jättekul att så många har engagerat sig. Vi är väldigt nöjda och glada, det är både hög kvalitet och variation på bidragen, säger Anna Sjögrund, biträdande projektledare.

– Naturligtvis är det jätteroligt att så många engagerar sig. Musiken har en stor betydelse för många i Väsby, säger Roland Storm (VB), ordförande i rådet för medborgardialog.

Tunneln är en del av projektet Fyrklövern som ligger i centrala Väsby. Musiktunneln är en gång- och cykeltunneln under Mälarvägen som knyter ihop Stallgatan med Arkadstråket.

– Ett tidigt önskemål var att ha musik som tema för denna tunnel. Musiktunneln blir ett positivt exempel på en plats där vi kan göra folk glada och det är extra kul att kunna göra tunneln så färgglad med inspiration av musiken, säger Roland Storm.

Nu får Upplands Väsbyborna chansen och göra sin röst hörd genom att rösta på den illustration de tycker passar bäst i tunneln. Röstningen sker via Upplands Väsbys hemsida.

– Vi har två alternativ som i grunden är lika men som bearbetats till två olika uttryck. Man har skapat en helhet av alla bidrag, säger Anna Sjögrund.

Bidragen som skickats in har stor variation och innehållit allt från skrivna citat, instrument, och målningar av idoler till fotografier berättar Anna Sjögrund.

– Alla inskickade bidrag finns med i de två förslagen och man ser en tydlig koppling till originalen. Invånarna ska kunna känna igen sig och känna att man varit med och bidragit, säger hon.

Om drygt två veckor avslutas röstningen men något exakt datum är inte satt i skrivande stund.

– Det blir någon gång i december och vi kommer gå ut med datum så snart vi kan, säger Anna Sjögrund.

Projektet ryms inom budgeten för Fyrklövern och arbetet med Musiktunneln beräknas kosta drygt två miljoner kronor.

En hyllning till det blåa. Tunneln ligger i anslutning till Blå parken, kommunens symbol är blå och höghusen intill är också blåa. Foto: Illustration: Windh & co

Bidraget är inspirerat av alla de regnbågar som ungdomarnas bilder har innehållit. Foto: Illustration: Windh & co