Eriks Gondolen har sagts upp. Foto: Nira Rodriguez Molin

Gondolen ska renoveras – måste flytta tillfälligt

(Artikeln har uppdaterats) Den klassiska finkrogen Eriks Gondolen har sagts upp från sina lokaler i Katarinahissen, skriver Mitt i. Men nu kommer fastighets- och restaurangägarna med lugnande framtidsbesked.

  • Publicerad 21:10, 24 okt 2019

UPPDATERING, DETTA GÄLLER:

Lallerstedt om missförståndet kring Gondolen

Det är Mitt i som rapporterar om att fastighetsägaren Atrium Ljungberg sagt upp Eriks Gondolen och kräver att de ska flytta inom ett år då lokalen och byggnaden ska byggas om.

Men enligt restaurangen är en flytt detsamma som att lägga ner och de har tagit strid mot beslutet och vänt sig till Hyresnämnden för medling. Där vill de att nämnden antingen förlänger hyrestiden, eller förlänger hyrestiden och sätter en rimlig ekonomisk kompensation.

Men enligt både fastighetsägaren och restaurangägaren är det praxis och ingen tvist, utan planen är att de ska flytta tillbaka efter renoveringen meddelade parterna under fredagen.

Restaurangägaren om Gondolens framtid: "Vi ska tillbaka"

Restaurangen har även stämt Stockholm stad på 42, 6 miljoner kronor som kompensation för den ekonomiska skada som de anser att Slussen-bygget har inneburit, skriver Mitt i. Den processen ska avgöras av Mark- och miljödomstolen i vår.