Golf har nära en halv miljon utövare i Sverige. Och fler ska det bli hoppas Golfförbundet. Foto: Mostphotos

Golfens dag med prova på-golf den 26 maj

Lördagen den 26 maj är det Golfens dag med prova på-golf och andra aktiviteter på över 300 golfklubbar runt om i Sverige. Två av klubbarna är Österåkers GK och Åkersberga GK.

  • Publicerad 16:22, 16 maj 2018

– På Golfens dag har klubbarna chans att visa upp sporten och sin verksamhet för besökare i alla åldrar. Jag hoppas att alla som är nyfikna på golf tar chansen den 26 maj och får ett smakprov på en rolig och social idrott du kan hålla på med hela livet, säger Claes Björklund, nationell projektledare för Golfens dag.
Ett tema är dubbelt upp, där tanken är att befintliga golfare ska ta med sig en eller flera personer som inte spelar golf till en klubb för att de ska få testa.

Vill överbrygga fördomar

– Ett av syftena med Golfens dag är att få de som kanske aldrig varit på en golfanläggning att åka ut i den vackra miljön och möta en idrott som är välkomnande och passar alla, utan strikta klädkoder och krav på dyr utrustning. Med andra ord överbrygga några av de förutfattade meningarna om golf som inte stämmer med verkligheten, säger Maria Möller, ordförande i Svenska Golfförbundet.

Prova på-golf och banvandring

På Österåkers GK pågår Golfens dag klockan 12–15 den 26 maj. Utöver prova på-golf blir det banvädring klockan 13 och 14.30 så att alla som är nyfikna får ta sig en titt på bygget som pågår. Det blir även aktiviteter för hela familjen i restaurangen och på klubbens nya drivingrange.
Även Åkersberga GK på Bränsle Gård, en bit norr om Österåkers GK, deltar på Golfens dag nästa lördag.