Golfens dag i morgon – prova-på-golf i Viksjö

I morgon, den 26 maj, är det Golfens dag med prova-på-golf och andra aktiviteter på över 300 golfklubbar runt om i Sverige. Viksjö GK i Järfälla är en av dem.

  • Publicerad 16:07, 25 maj 2018

– Förra året kom ganska många barn, men också en hel del vuxna. Det tar vi höjd för i år, att kunna hjälpa även alla vuxna som kommer hit, säger Charlotta Manntz, junioradministratör i Viksjö GK.
Syftet med Golfens dag, som arrangeras för andra gången i år, är att nå nya spelare och ta tillvara det stora intresse som finns kring golfen i Sverige just nu.

Ett tema är ”dubbelt upp”

Ett tema är dubbelt upp, där tanken är att befintliga golfare ska ta med sig en eller flera personer som inte spelar golf till en klubb för att de ska få testa.
– Ett av syftena med Golfens dag är att få de som kanske aldrig varit på en golfanläggning att åka ut i den vackra miljön och möta en idrott som är välkomnande och passar alla, utan strikta klädkoder och krav på dyr utrustning. Med andra ord överbrygga några av de förutfattade meningarna om golf som inte stämmer med verkligheten, säger Maria Möller, ordförande i Svenska Golfförbundet.

Gott om aktiviteter på Viksjö GK

På Viksjö GK börjar Golfens dag klockan 10 då det finns chans att pova på golf på stora övningsfältet, vid parkeringen.
Klocka 11 till 11.15 blir det uppvisning av golfslag på rangen, där man också kan prova på att slå bollar och få hjälp av klubbens PGA tränare Philip Robinson och elitspelare Linus Manntz mellan 11 och 12.
12.00–13.00 finns chans att se banan från en golfbil som utgår från parkeringen.
Mellan 13.05 och 13.55 kan man boka in en tid och gå ett varv på 9-hålsbanan med en fadder, boka senast 30 minuter innan du önskar gå ut för att hinna.

Viksjö Junior Open på eftermiddagen

– De som vill kan sedan stanna kvar på eftermiddagen och titta på riktigt bra juniorgolf då vår tävling Viksjö Junior Open spelas på 18-hålsbanan. Kom och heja fram våra spelare! säger Charlotta Manntz.