– Definitivt. Golfen skapades för män av män vilket gjort den till en manlig sport. Fler kvinnor har kommit in men i genomsnitt är drygt 25 procent av medlemmarna i Sveriges golfklubbar kvinnor. I vår klubb är det ungefär 35 procent, så vi ligger högt. Men allmänt sätt är det män som har de ledande positionerna. Män sätter agendan, de är duktiga spelare och litet äldre. Utifrån det utvecklar man banan. Jag tror inte att någon är emot jämställdhet. Men någonstans utgår man från vem man är – och det påverkar.

Hur har du själv upplevt golfen som kvinna?

– Jag började spelade med min pappa och hans kompisar när jag var runt 20, det var trevligt. Men som yngre fick man rätta sig efter de äldre. Det fanns inte många tjejer i min ålder, fortfarande är det svårt att få in och behålla unga tjejer i golfen.

Ni har jobbat med inredningen på klubben. Hur hänger det ihop med jämställdhet?

– Om du tänker dig en klassisk golfklubb i Storbritannien tänker du nog på ek, mörkt grönt och pompösa möbler. En manligt kodad stil i färg och form. När vi inredde Lidingö golfklubbs restaurang 2011 hade vi workshops med styrelsen, juniorer och pensionärer. Vi gjorde associationsövningar: Vad förknippar du med vår golfklubb? Färg, doft, växt och djur. Sedan skapade vi en inredning utifrån det. Det blev grönt och vinrött. Bland annat en tapet som vi själva skapat. Vi har blandat skinnsoffor blandade med mer lättsamma fåtöljer och pallar. En balanserad mix helt enkelt, där alla kan känna sig inkluderade.

Vad är jämställdhet för dig?

– Frihet och glädje för både män och kvinnor att känna sig respekterade, inkluderade och självklara vart man än kommer.