Henok Goitom firade SM-guldet med att skriva på för ytterligare ett år med AIK. Foto: Läsarbild Jojje Lidén / jojjesplejs.com

Goitom spelar en säsong till – blir sedan tränare

Henok Goitom förlänger sitt kontrakt med AIK med tre år. Han spelar ett år till och blir sedan assisterande tränare i klubben han tog SM-guld med i år.

  • Publicerad 14:39, 15 nov 2018

Under torsdagen stod det klart. AIK:s lagkapten Henok Goitom förlängde med klubben och såg samtidigt till att han skulle ha något att göra efter sin spelarkarriär. Kontrakten är på ett år som spelare och därefter två år som assisterande tränare.

– Att få fortsätta den glädjen med att förlänga mitt kontrakt i klubben som ligger mig närmast om hjärtat och att det finns en fortsättning inom AIK efter spelarkarriären gör mig både hedrad och stolt, säger Goitom till AIK:s hemsida.

Stor del i guldet

34-åringen spelade i samtliga matcher under guldåret för AIK och gjorde tolv mål. Många AIK:are minns säkert hans avgörande mål mot Hammarby inför ett nästan fullsatt Friends Arena. Där drog AIK ifrån i tabellen och vägen mot guldet låg öppet.

– Att vinna SM-guld med AIK som lagkapten är utan tvekan det största som har hänt i min spelarkarriär. Jag ser fram emot att fortsätta verka i och representera den här klubben, skapa nya oförglömliga minnen och skriva ny historia, säger Henok Goitom.

Husbysonen spelar i nummer 36 som en hyllning till hemmaorten. Där spelade de fotboll på plan tre klockan sex varje kväll.