Goitom blev månadens spelare i Allsvenskan i september. Foto: Mostphotos

Goitom skänker pengar till funktionshindrade barn

AIK:s Henok Goitom blev utsedd till månadens spelare i september. Vinstpengarna på 10 000 kronor skänker han till AIK United.

  • Publicerad 12:51, 12 okt 2018

AIK United är AIK:s verksamhet för funktionshindrade spelare och omfattar både pojkar och flickor. De får nu ett tillskott till verksamheten då Henok Goitom skänker de 10 000 kronor som han vann då han blev septembers bästa spelare i Allsvenskan.

– Jag är stolt över att ha utsetts till Månadens spelare i Allsvenskan och jag väljer att skänka de 10 000 kronorna, som var en del av priset, till AIK United, säger Henok Goitom till Svensk Elitfotboll.

AIK United samlar barn och ungdomar med funktionshinder och bedriver träning en gång i veckan. Detta för att skapa en meningsfull fritid och att väcka ungdomarnas intresse för motion och rörelse. Dessutom är den sociala biten viktig i AIK United.

Nästa generation

Goitom har ofta deltagit i sammanhang där ungdomar står i centrum och nu väljer han att skänka vinstpengarna till just ungdomsverksamhet.

– Det är underbart att se gemenskapen och engagemanget hos samtliga ledare och spelare i AIK United och jag hoppas att checken kommer dem väl tillvara och bidrar lite för att göra verksamheten än starkare framöver, säger Henok Goitom.

Trots AIK:s tabelläge är det första gången för säsongen som en AIK:are blir utsedd till månadens lirare.

Tidigare vinnare 2018

April: Jiloan Hamad, Hammarby IF
Maj: Pa Dibba, Hammarby IF
Juli: Saman Ghoddos, Östersunds FK
Augusti: Paulinho, BK Häcken
September: Henok Goitom, AIK

Fakta

Fakta Månadens spelare:

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Prispengen är på 10 000 kronor.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Stefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Källa: Svensk Elitfotboll
Visa merVisa mindre