Mitt i:s fotograf Veronica Johansson hade svårt att hitta någon besökare att prata med – gallerian ekade ödsligt tom. Foto: Veronica Johansson

Glest med kunder i jättegallerian

Westfield Mall of Scandinavia håller fortfarande öppet som vanligt, trots spridningen av corona. Men rädslan för viruset gör att det var glest med kunder på fredagen.

  • Publicerad 08:41, 16 mar 2020

I biosalongerna i MoS är det begränsad kapacitet som gäller på grund av coronaviruset och restriktionerna mot större folksamlingar. Men alla gallerians butiker öppnade som vanligt på fredagsmorgonen. Fredag är normalt en hektisk dag i MoS, men under fredagen har det varit färre kunder. När Mitt i:s fotograf Veronica Johansson var det en öde stämning.

”Alla är rädda”

– Jag tycker att det är skönt att det är lugnt i själva gallerian. Man kan gå och titta i lugn och ro. Det är nu det är köpläge, säger Millie Fröström från Nacka.

Vad tror du att det beror på att det är tomt?
– Alla är rädda för att bli sjuka.

Är du själv orolig?

– Nej, jag är inte orolig. Det är en influensa som alla andra och vi blir sällan sjuka i min familj. Det jag tänker mest på är att visa respekt för andra och att man måste vara hemma från jobbet om man känner sig sjuk till exempel.

”Kan inte spekulera”

Från centrumledningen menar man att det är för tidigt att dra några slutsatser om antalet besökare:

– Det stämmer att vi kan se en viss skillnad i antalet besökare, det är i nuläget dock för tidigt att dra några slutsatser kring huruvida coronaviruset kommer att påverka i stort. Vi varken kan eller bör spekulera kring olika scenarios som kan komma att utspela sig men givetvis bevakar vi besöksutvecklingen noga, säger centrumchef Sofia Rundström.

I Mall of Scandinavia har man valt att dela upp personalen i två arbetslag som jobbar skift – det för att minska risken för smittspridning, något som sajten Market var först att berätta om.