Systrarna Rakel och Naomi i galaklädsel. Alla som ville fick klä ut sig och ta ett glammigt premiärfoto. Foto: Anna Wilson

Glatt och festligt i Husby när nya Kulturskolan invigdes

BILDEXTRA: Mitt i var med och minglade när Kulturskolans och Kulturhuset Stadsteaterns nya gemensamma scen invigdes i Husb . – Bra att allt inte sker i innerstan, säger besökaren Oldoz Javidi.

  • Publicerad 13:41, 7 mar 2020

Det var riktig feststämning i Husby när Kulturskolans och Kulturhuset Stadsteaterns nya gemensamma scen invigdes i Husby på lördagen.

Två kulturhusanställda botaniserar bland granna fjädrar och glittriga dräkter.

I källaren, bredvid scenens klädförråd, där den här artikeln skrevs, repade flöjtister medan sorlet från alla besökare ljöd uppifrån.

– Vi älskar Kulturskolan så mycket, sade Rakel Yosef Yohannes, nio år som klätt ut sig i färggrann fjäderboa tillsammans med lillasyster Naomi, sex år.

Systrarna gillar de nya fina lokalerna och kommer att gå dit ofta för att leka och dansa.

Det bjöds på fika. Hela lokalen doftade festligt av popcorn.

Nere på stora scen håller dansläraren Rut Roos på att lära en grupp tjejer en rätt avancerad danskoreografi. De lär sig snabbt.

En av tjejerna i gruppen tycker att det är bra att de nya lokalerna är större.

– Förut var musikrummet litet som ett badrum, säger hon.

Nu finns det till och med plats för dans i musikrummet. Skådespelaren Oldoz Javidi som är på plats med familjen svänger med i rytmen.

Toni Dobrzanskiq och Oldoz Javidi med dottern Moira har svårt att stå still när musiken kommer i gång i musikrummet.

– Det är så kul att man tar vara på den enorma bredden av kultur och att allt inte bara sker i innerstan, säger hon.

En robot hade hittat till invigningsfesten.

I rummet för måleri och skapande har Richard Källström slagit sig ner med dottern Chantell och frun Phillis, båda helt koncentrerade på att måla naturtrogna händer på vackra papper.

Bra med ett hus där människor från olika kulturer kan mötas, tycker Richard Källström, här med dottern Chantell och hustrun Phillis.

– Det är jättebra att det finns sådana här ställen finns och att de ger möjlighet för folk från olika kulturer att mötas.