Om två månader öppnar Tensta Torn för Stockholms studenter. Foto: Åke Sundvall / Mostphotos

Glädjechocken: Ingen kö till nya studentbostäder i Stockholm

Student och letar boende? Nu har du chansen att få en lägenhet – utan att stå i kö.

  • Publicerad 10:46, 10 feb 2017

Om två månader öppnar det nya 18-våningshuset Tensta Torn för inflyttning. Och nu finns chansen för den som pluggar att få en lägenhet 0 utan att stå i kö. Den som anmäler sig till bostadsförmedlingen nu har enligt projektet Sthlm6000+ stor chans att få en lägenhet i det nya huset i Bränninge, Tensta, som är det första huset som står klart i stadens storsatsning på studentbostäder 2017.

– När vi startade Sthlm6000+ år 2013 satte vi ett högt mål: Hela 6 000 nya studentbostäder skulle byggas i Stockholmsregionen till år 2017. Och det tuffa målet ser vi ut att uppnå under våren 2018. Dessutom ligger lika många studentbostäder i plan till år 2019, säger Sten Wetterblad, ordförande för projektet Sthlm6000+, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: "Rekord i antal nya studentbostäder – här blir 3 300 klara i år"

Under året så förväntas ytterligare 3 119 inflyttningar att ske i studentbostäder i länet och Stockholms studentkårers centralorganisation är nöjda med utvecklingen.

– Studentbostäderna i Tensta är ett välkommet tillskott till Stockholms studentbostadsmarknad. Vi är också glada att lägenheterna hyrs ut till alla som studerar vid en eftergymnasial utbildning vilket annars inte alltid är fallet, säger Veronica Sällemark, ordförande Stockholms studentkårers centralorganisation i ett pressmeddelande.

Fem tips för att få en studentbostad i Stockholm

1. Sök bostad mitt i terminen. Har du tur slipper du köerna helt!

2. Var aktiv och besök webbplatser som förmedlar studentbostäder ofta. Exempel på organisationer som förmedlar studentbostäder är Bostadsförmedlingen i Stockholm och SSSB.

3. Sök bostad i hela Stockholmsregionen

4. Sök även bland nyproducerade bostäder

5. Våga söka bostad i områden du tidigare inte tänkt på

Källa: Sthlm6000+

Visa merVisa mindre