Biografen Fontänen på Vällingby torg öppnar på måndag igen. Foto: Stefan Källstigen/Mitt i

Glädjebeskedet: Biograf Fontänen öppnar igen

Här är glädjebeskedet för bioälskarna i västerort – Biograf Fontänen i Vällingby centrum öppnar på måndag och håller öppet hela veckan. Därefter håller bion öppet alla helger fram till jul.

  • Publicerad 05:10, 23 okt 2020

Den 18 mars stängde den på grund av coronapandemin – men nu på måndag, 26 oktober, öppnar Biograf Fontänen igen.

Vällingbybiografen håller öppet hela halloweenveckan och det blir, såklart, en hel del rysare och skräckfilmer på menyn.

Bland annat visas vampyrklassikern "The Lost Boys", svenska rysaren "Andra sidan", "Come Play" och för de yngre "Nelly Rapp – Monsteragent."

Efter höstlovet kommer biografen att hålla öppet samtliga helger fram till julafton.

Även Filmstadens biografer i Kista och på Lidingö slår upp portarna på måndag och håller öppet hela veckan.

Några av filmerna som visas på bio nästa vecka

Familjen Bigfoot (premiär 16 oktober)

Nelly Rapp – Monsteragent (premiär 23 oktober)

Andra sidan (premiär 23 oktober)

Mera monster, Alfons (premiär 24 oktober)

The Lost Boys (premiär 27 oktober)

Come Play (premiär 30 oktober)

Trolls 2

Honest Thief

Palm Springs

Tenet

Visa merVisa mindre

– När vi kan återgå till normala öppettider vid biograferna i Vällingby, Kista och på Lidingö vet vi inte. Filmutbudet och restriktionerna avgör det, säger Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden.

Har biograferna varit saknade bland lokalborna?

– Självklart har de det, men jag tycker att vi mött en stor förståelse. Och gästerna har trots allt många biografer att välja på i Stockholmsområdet, säger Hellström.

I juni-juli öppnade flera av Stockholms stora biografer på nytt med ett maxtak på 50 gäster i salongerna. På torsdagen meddelade regeringen att publiktaket för kulturevenemang med sittande publik höjs till 300 personer med max två personer sittandes intill varandra.

Caroline Hellström kan inte svara på hur stort biografkedjans inkomstbortfall blivit med anledning av pandemin. Men höstlovsveckan är i regel en av de kommersiellt bästa veckorna. Filmstaden Råsunda i Solna och Rigoletto på Kungsgatan i city håller fortfarande helt stängt.

Om biograf Fontänen

Biograf Fontänen öppnade 1956 och var då en så kallad premiärbiograf och hade gemensamma premiärer med de större biograferna inne i stan under den första tiden.

Senare har biografen blivit mer av en förortsbiograf.

Biografen byggdes ut 2005-2006, men all 1950-talsarkitektur är kvar. Biografen har i dag fem salonger och är byggnadsminnesförklarad.

Visa merVisa mindre