Den 18 mars stängde den på grund av coronapandemin – men nu på måndag, 26 oktober, öppnar Biograf Fontänen igen.

Vällingbybiografen håller öppet hela halloweenveckan och det blir, såklart, en hel del rysare och skräckfilmer på menyn.

Bland annat visas vampyrklassikern "The Lost Boys", svenska rysaren "Andra sidan", "Come Play" och för de yngre "Nelly Rapp – Monsteragent."

Efter höstlovet kommer biografen att hålla öppet samtliga helger fram till julafton.

Även Filmstadens biografer i Kista och på Lidingö slår upp portarna på måndag och håller öppet hela veckan.

– När vi kan återgå till normala öppettider vid biograferna i Vällingby, Kista och på Lidingö vet vi inte. Filmutbudet och restriktionerna avgör det, säger Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden.

Har biograferna varit saknade bland lokalborna?

– Självklart har de det, men jag tycker att vi mött en stor förståelse. Och gästerna har trots allt många biografer att välja på i Stockholmsområdet, säger Hellström.

I juni-juli öppnade flera av Stockholms stora biografer på nytt med ett maxtak på 50 gäster i salongerna. På torsdagen meddelade regeringen att publiktaket för kulturevenemang med sittande publik höjs till 300 personer med max två personer sittandes intill varandra.

Caroline Hellström kan inte svara på hur stort biografkedjans inkomstbortfall blivit med anledning av pandemin. Men höstlovsveckan är i regel en av de kommersiellt bästa veckorna. Filmstaden Råsunda i Solna och Rigoletto på Kungsgatan i city håller fortfarande helt stängt.