Kommunens hoppas att fler äldre ska hålla sig på benen och undvika halkolyckor med hjälp av broddarna. Foto: Mostphotos

Glädjebesked för äldre – gratis broddar även i vinter

Haninge kommun fortsätter att dela ut gratis broddar till äldre. – För oss i kommunledningen är det en prioritering för att så många som möjligt ska kunna vistas säkert utomhus även vintertid, säger Martin Strömvall (KD).

  • Publicerad 15:59, 2 dec 2020

Halkan har ännu inte slagit till riktigt på allvar i vinter – men från i dag, den 2 december, delas broddar ut på kommunhuset i Haninge och träffpunkterna Tallhöjden, Brandbergen och Västerhaninge.

Utdelningen av gratis broddar till personer som är 65 år eller äldre har varit en följetong i Haninge kommun de senaste åren. Haninge blev för några år sedan första Stockholmskommun med den här satsningen, och en del kommuner har tagit efter.

– Det här har varit ett välkommet inslag de senaste åren, och något många äldre uppskattat väldigt mycket. För oss i kommunledningen är det en prioritering för att så många som möjligt ska kunna vistas säkert utomhus även vintertid, säger äldrenämndens ordförande Martin Strömvall (KD) i ett pressmeddelande.

Haninge börjar dela ut fria broddar till pensionärer redan nu

Jodå, är du senior får du fortfarande fria broddar

Uthämtning med avstånd

Broddarna går att hämta ut i kommunhusets reception samt på träffpunkterna Tallhöjden, Brandbergen och Västerhaninge, klockan 11-13, fram till den 18 december.

På grund av rådande omständigheter har säkerhetsrutiner med krav på avstånd vidtagits vid utdelning.