Per Karlsson får fira segrar på Friends i två år till. Foto: Mostphotos

Glädje när "Pertan" stannar i AIK

Backklippan stannar i klubben i två år till. – Jag är stolt och väldigt glad, säger han i ett uttalande på AIK:s hemsida.

  • Publicerad 08:15, 20 okt 2020

Tidigare i år blev han den spelare som gjort flest tävlingsmatcher i AIK-tröjan – 410 stycken är han uppe i nu.

Nu skriver mittbacken Per Karlsson på ett nytt kontrakt med Gnaget som sträcker sig över hela 2022.

– Jag är stolt och väldigt glad över möjligheten att få representera AIK i ytterligare två år. På ett personligt plan ser jag fram emot att ta till mig ny kunskap och utvecklas som spelare, men framförallt kommer jag att arbeta för att hjälpa klubben tillbaks dit där den hör hemma. Jag ser på framtiden för AIK med stor tillförsikt och är gladeligen en del av den, säger Per Karlsson i ett uttalande på AIK Fotbolls hemsida.

Föddes i Solna

Per Karlsson föddes på Karolinska i Solna för 34 år sedan och kom till AIK från Vasalunds IF 1998. Under åren har han blivit en klubbikon och en klippa i backlinjen.

– Jag är mycket glad över att AIK Fotboll får möjligheten att ha kvar Per i ytterligare två år. Han är en unik kulturbärare som vi alla ska känna en stor stolthet över att fått ha i klubben i så många år. Hans professionalism har tagit honom så här långt och är nu även en stor inspirationskälla för våra yngre spelare både i match och i träning, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius till hemsidan.

Per Karlsson har spelat två a-landskamper för Sverige, blivit svensk mästare med AIK två gånger och tagit ett cupguld med klubben.