Gladiatorer och en knasig kanin – Knatteloppet är tillbaka

Knatteloppet i Sjöstaden är tillbaka - med besök av gladiatorerna. Nu hoppas man att över 1 500 barn ska vara med och springa.

  • Publicerad 16:20, 1 jun 2015

För tre år sedan anordnades det första Knatteloppet i Sjöstaden. Loppet är för alla barn mellan två till tolv år.

I premiären deltog 150 barn och sedan dess har loppet blivit allt mer populärt.

– Knatteloppet ska vara något roligt och positivt för alla barn och något som kan få dem att komma igång med idrottande. Förra året var det 600 barn som ställde upp och då fick tyvärr alla som ville inte plats. I år har vi därför hela 1 600 platser, så alla kan vara med, säger Linda Forsström, grundare av Knatteloppet.

Alla är vinnare

Hittills har över 800 barn anmält sig till Knatteloppet som går av stapeln den 13 juni i Hammarby Sjöstad, precis nedanför Hammarbybacken.

– Tanken med Knatteloppet är att alla barnen ska få känna sig som vinnare. I loppet är alla barn vinnare och alla får en guldmedalj, en t-shirt och en överraskning när de går i mål, säger Linda Forsström.

Gladiatorer på plats

I år har man även laddat upp med två gladiatorer – Pansar och Amazon – kommer vara på plats.

– Det är jätteroligt att se så många barn ställa upp. Och det kommer nog bli extra roligt då vår maskot Superkaninen Knaskalle kommer möta gladiatorerna på en duell, säger Linda Forsström.

Som inte det räcker, får Knatteloppet även besök av sprintern Johan Wissman, som ska vara med och peppa de unga löparna.  

Fakta: Knatteloppet

Den 13 juni Hammarbybacken

För barn i åldrarna 2-12 år

Sträckorna är:

2-5 år: 400 meter

6-8 år: 700 meter

9-12 år: 1400 meter

Kostar 195 kronor.

Visa merVisa mindre