Glädje och jubel. Foto: Oskar Carlsson

Glada Tyresö-studenter sprang ut i solen

Klockan 13.00 sprang Tyresö gymnasiums studenter ut i solen och möttes av jubel. – Det går inte att beskriva hur det känns, det känns mycket bättre än jag föreställde mig, säger Armed Ormary, BA15, som fick ta emot två stipendier.

  • Publicerad 16:54, 7 jun 2018

Studenterna stormade ut i solen…

…och möttes av jubel.

Nära och kära grattade de nyblivna studenterna.

Några svalkade sig i skumpa.

Hur känns det att ta studenten och vilka framtidsplaner har du?

 

Hanna Weinheimer, SA15:

– Alla andra grät men jag kände ingenting. Om några dagar kanske man har fattat. Jag vet inte om jag tycker det är kul att lämna skolan.

– Troligtvis ska jag plugga kriminologi. Det intresserar mig och är något jag vill arbeta med.

Roy Amiri, SA15.

– Studenten betyder för mig att det riktiga livet börjar, nu är man inte barn längre. Och det känns bra och dåligt på samma gång. Jag kommer att sakna alla klasskompisar och lärare.

– Först ska jag jobba, sedan ska jag plugga vidare till socionom. Jag vill arbeta med ungdomar.

Armed Ormary, BA15.

– Nu börjar livet, nu har jag kompetens och grunden för min framtid är lagd. Det är en avgörande punkt för mig. Det går inte att beskriva hur det känns, det känns mycket bättre än jag föreställde mig.

– Planen är att jobba ett par år och sedan börja plugga. Min dröm är att bli byggingenjör.

Emma Vahlström, SA15.

– Det betyder galet mycket. Man börjar ett nytt kapitel i livet och kan ta nya steg. Men det är både bra och dåligt. Jag kommer sakna klasskompisarna.

– Jag ska jobba på Gröna Lund i sommar och förhoppningsvis kommer jag in på en högskola till hösten. Jag vill bli socionom, för att det finns så många valmöjligheter med det och för att jag är intresserad av barn- och ungdomspsykologi.