Glada Solnabor gifte sig på drop-in

Idag anordnades drop-in-bröllop på Olle Olsson-huset i Hagalund. Mitt i Solna var där och träffade nygifta Solnabor.

  • Publicerad 17:34, 16 jun 2017

Uppslutningen var stor när Olle Olsson-huset bjöd in Solnaborna till drop-in-bröllop på fredagseftermiddagen. Vid tretiden hade redan sju par hunnit gifta sig och fler stod på tur.

Solnaborna Jonas och Lotta står och äter tårta och dricker bubbel efter avklarad vigsel. De bestämde sig för ett drop-in-bröllop så sent som i måndags.

– Vi kom hem från en vandringsresa i Spanien där vi hade förlovat oss och hittade i den stora brevhögen Mitt i Solna där det stod på förstasidan att man kunde komma och gifta sig i Olle Olsson-huset, säger Jonas.

Paret ringde till vännerna och lyckades få ihop en hugad skara som närvarade vid vigseln.

– Vi ska ha en större fest i augusti, då ska vi flytta utomlands och vi ville vara gifta till dess, säger Lotta och inflikar att de har varit tillsammans i sex och ett halvt år.

Zafire Vrba och Mina Gäredal står och väntar på sin tur och gifter sig på drop-in av bekvämlighetsskäl.

– Jag bor bredvid och jobbar i kvarteret, så det var smidigt, säger Zafire.

Paret har tillsammans med den tredje föräldern Cal barnet Rio och gifte sig redan 2012, men kände att det var dags igen.

– Det blir andra gången vi gifter oss, vi kom på i våras att det vore kul att gifta sig igen, säger Mina.

Nesrine Mansouri och Javier Zurita kommer ner för trappan från det turkosa huset alldeles nyvigda.

– Vi hade bokat en tid i stadshuset, men så blev vi uppringda av vigselförrättaren i Solna som tipsade om att man kunde gifta sig i Olle Olsson-huset, säger Nesrine.

– Vi var lite tveksamma först, men tänkte att vi kan gå och titta i alla fall. Det var jättefint och så har vi haft fint väder, än så länge, skrattar maken Javier.