Glada och stolta studenter sprang ut

Efter tre års hårda studier sprang studenterna ut från Stockholms Science and Innovation School på torsdagen. – Det känns superbra, säger Mohammed Ali, en av de glada studenterna.

  • Publicerad 16:26, 7 jun 2018

Mohammed Ali från Akalla, stolt student. Foto: Anna Z Ek

Klockan halv ett på torsdagen sprang avgångseleverna från Stockholms Science and Innovation School ut från port 6C i Nodhuset på Borgarfjordsgatan i Kista och möttes av jublande och stolta anhöriga.

Studenter vid Kista science and innovation school springer ut som nybakade studenter 2018. Foto: Anna Z Ek

Studenter vid Kista science and innovation school springer ut som nybakade studenter 2018. Foto: Anna Z Ek

Efter tre års hårda studier är de rustade för att söka vidare till högskolestudier inom tekniska utbildningar. Skolan är en av Stockholms stads främsta inom IT-pedagogik. Många hoppas på att komma in på KTH, Kungliga tekniska högskolan.

– Jag har sökt in till KTH, jag vill bli ingenjör. I sommar ska jag jobba som guide på Kulturhuset, det ska bli kul, säger Razen Hashem från Akalla.

Razen Hashem från Akalla, stolt student. Foto: Anna Z Ek

På skolan finns teknikprogram med två inriktningar: Informations- och mediateknik och teknikvetenskap, och lockar sökande från hela länet.

Jakob Brännström från Åkeshov valde att ha trollkarlshatt i stället för studentmössa. ”De har blivit för kommersiella. Det här passade mig bättre”. Foto: Anna Z Ek