Staden förlänger säsongen för bassängbaden. Foto: Mostphotos

Glada badnyheter i Sköndal

Problemen med E-colibakterier och algblomning har minskat vid Sköndalsbadet, visar senaste badvattenprovet. Och för den som hellre badar i bassäng: Stora Sköndalsbadet förlänger säsongen till månadsskiftet.

  • Publicerad 16:25, 15 aug 2018

Stadens utomhusbassänger skulle ha stängt den här veckan. Men med anledning av det varma vädret förlängs säsongen med två veckor, till den sista augusti, bland annat vid handikappbadet i Stora Sköndal.

– Det är många stockholmare som efterfrågat förlängd säsong på stadens utebad och givet det fina vädret är det självklart att hålla öppet ytterligare ett par veckor. Tillgången till simbassänger bidrar till att fler barn och unga får den livsviktiga vattenvanan och jag hoppas att denna satsning kommer glädja många, säger Emilia Bjuggren (S), idrottsborgarråd.

Tjänligt utan anmärkning

En annan positiv badnyhet för den som bor i Sköndal: Senaste badvattenprovet visar att problemen med E-colibakterier vid badet i Drevviken har upphört. Vattenkvaliteten är nu tjänlig utan anmärkning. Några problem med algblomning ska det heller inte vara vid Sköndalsbadet.

Vid Hökarängsbadet förekommer däremot fortfarande algblomning.