Rondellhjärtan. Röda hjärtan lyser upp Bålstas rondeller. Foto: Elina Sundström

Glad alla hjärtans dag!

Redan i går tjuvstartades alla hjärtans dagsfirandet på Håbo bibliotek med utdelning av chokladhjärtan för besökarna. Rondellerna har piffats upp med hjärtan och girlanger.

  • Publicerad 09:38, 14 feb 2018

Inte långt efter att undertecknad hade slagit sig ned på biblioteket för att skriva i tisdagen den 13 februari kom Marie Holmqvist, Enhetschef Kultur & Bibliotek runt och delade ut chokladhjärtan.

– Jag tog fel på dag, jag tänkte att det var alla hjärtans dag i dag, men det är ju fettisdagen, sa hon och höll fram asken med hjärtan till en kvinna i bordet intill mig innan hon sedan kom fram till mig med den chokladiga gåvan.

Må hända att jag är en lättberörd person, inte sådär så att tårarna rinner särskilt ofta – men hjärtat värmdes av gesten av en främling att dela ut alla hjärtans-dag hjärtan med ett stort leende. Runt halsen hade hon ett halsband med silverhjärta.

Mycket hjärtan i de här meningarna blev det nu. Men inte lika många som i rondellerna i Bålsta centrum. Och när jag åkte från Sala i morse såg jag att VL–bussarnas sidofönster var hjärtklädda. Det blev på något vis en fin start på min dag – vetskapen om att någon har tagit tid för att göra det fint för oss i dag. När jag kom fram till redaktionen fanns här hjärtformade godisar till oss i fikarummet.

Var hittar ni fler hjärtliga intryck dagen till ära? Skriv gärna en kommentar – och dela en bild i facebookflödet om du vill! Jag delar den första bilden – på Marie Holmqvist.

Med detta sagt - glad alla hjärtans dag! Hoppas att du får en fin dag.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45