– Vi fick en redovisning av hur flytten hade förlöpt på vård- och omsorgsnämndens möte i går, och alla hade fått sitt första- eller andrahandsval, säger nämndens ordförande Anna-Lena Johansson (L).

Hon berättar att vård- och omsorgskontoret har stått för alla kostnader i samband med flytten.

– En flyttfirma anlitades och packade allt och packade upp igen på det nya boendet, så när de flyttade in var det redan möblerat med deras egna saker. På så sätt kände de igen sig, sådant kan vara viktigt, säger Anna-Lena Johansson.

"Är det tacken det?"

23 personer bodde på Gillbogården när beslutet om nedläggning togs. De flesta av dem har flyttat till antingen Norrgården eller Edsbergs äldreboende.

Till Edsbergs äldreboende flyttas även en stor del av personalstyrkan från Gillbogården flyttats, något som har fått en anställd i Edsberg att reagera.

”Har precis hört att personal sägs upp på mitt arbete (Edsbergs äb) just nu pga Gillbogården ska stänga. Personal därifrån ska komma till oss. Är det tacken det, för att de slitit och tagit hand om alla Coronasmittade under denna pandemi? De ska hyllas, ej sägas upp!” skriver den anställde i ett meddelande till Lokaltidningen Mitt i.

– Solom hade gärna drivit Gillbogården vidare och vi är mycket ledsna över att nedläggningen leder till uppsägningar och omplaceringar. Reglerna i Las gör att alla våra äldreboenden påverkas, inte bara Gillbogården. Många av medarbetarna där har väldigt lång anställningstid vilket ger dem företrädesrätt. Det är tyvärr inget vi kan styra över. Vi måste förhålla oss till de lagar och regler som finns, men jag förstår att det väcker upprörda känslor, säger Jane Lundström, vd på AB Solom.