Musikalsystrar. Emelie och Josefine Hebbe spelar i "Bad girls" som sätts upp på Maximteatern i regi av Helena Sandström Cruz och koreografi av Linda Hansson. Foto: Christer Lönnroth

Gärdetsystrar i musikal på hemmaplan

Systrarna Hebbe har rest runt och uppträtt med sin sångtrio The Hebbe sisters både i Sverige och utomlands. Nu spelar de i musikalen "Bad girls" som sätts upp på Maximteatern.

  • Publicerad 16:43, 9 maj 2018

Systrarna Emelie och Josefine Hebbe bor tillsammans på Gärdet och går sista året på Stockholms Musikalartist Utbildning. Tredje systern Maria är kvar hemma i Värmland och syskonen är uppvuxna med föräldrar som är musiker.

– Vi har rest runt och uppträtt med The Hebbe sisters och har sjungit sedan vi var väldigt små. Vi har gjort många konserter tillsammans hela familjen, säger Josefine Hebbe.

Den 16 och 17 maj sätter de och de andra avgångseleverna upp musikalen Bad girls på Maximteatern. Bad girls var en brittisk tv-serie som sändes i slutet av 1990-talet. Historien utspelar sig i ett kvinnofängelse och blev senare en musikal som sattes upp på West End. Nu är det alltså Östermalms tur.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är en musikal som känns väldigt aktuell i och med #metoo-kampanjen. Den innehåller resonemang om maktstruktur, sexuella trakasserier och kvinnors rättigheter på olika sätt, säger Emelie Hebbe.

Båda systrarna känner sig förväntansfulla inför premiären.

– Det känns fantastiskt kul att få göra någonting sådant här med vår underbara klass. Vi har spenderat tre intensiva år tillsammans och står varandra väldigt nära, säger Josefine.

– Med hjälp av ett proffsigt kreativt team och en 7-mannaorkester är vi övertygade om att det kommer bli en lyckad föreställning med både allvar, humor, glitter och show, avslutar Emelie.