Här ska det bli bio i sommar. Foto: Jonas Herjeby

Gärdet får drive in-bio i sommar

Se på bio i bilen. Nu rullas snart drive in-bio ut på Gärdet.

  • Publicerad 15:05, 17 jun 2020

Det är Bio & Bistro Capitol i Vasastan som tillsammans med varumärkesbyrån Le Pacte, BMW, Karl Fazer och Pucko ligger bakom det nya initiativet som rullas ut för premiär den 26 juni på grusplanen nedanför Borgen. Under totalt åtta tillfällen kommer 16 olika filmer, alltså två per kväll, att visas på den nio gånger fem meter stora skärmen. Ljudet får man via sin egen bilradio genom en viss frekvens, enligt arrangörerna.

Filmälskare kommer "kunna parkera sina bilar under bar himmel och njuta av en kvalitetsfilm i gott sällskap och på säkert avstånd till de andra bilarna", hälsar de.

Initiativet kom efter att Captiol, som har valt att ha öppet men ändrat verksamheten under pandemin, och Le Pacte haft liknande tankar.

- När vi tittade runt i världen var det ett bioslag som var öppet och gick bra, drive in-biografer. Så vi gör det för att det är kul, och det är något som det är sparsmakat med i Sverige. Sedan gäller fortfarande Folkhälsomynighetens regler på 50 personer per föreställning, alltså inte 50 bilar, så det blir exklusiva och unika filmvisningar, säger Jakob Abrahamsson på Captiol.

50 personer får plats på varje film alltså. Biljetterna bokas via Bio Capitols hemsida och kostar 250 kronor. Varje passagerare i bilen måste ha en egen biljett.

Bara personbilar som inte är över 190 centimeter höga tillåts.

På repertoaren finns både nyare filmer och äldre klassiker.

- Vi ville både ha nya filmer och en del som känns härliga att kunna se utomhus. Personligen tycker jag den roligaste är "The blob", som är en klassisk amerikansk 50-talsrulle. Den blir 100 procent old school drive in-känsla, säger Jakob Abrahamsson.

Filmerna

26 juni

Kl 18: Knives out, kl 21: Royal Tennenbaums

27 juni

kl 18: Peanut Butter Falcon, kl 21: Cinema Paradiso

28 juni

Kl 18: Thelma & Louise, kl 21: Parasit

29 juni

Kl 18: Min pappa Marianne, kl 21: Pans labyrint

1 juli

Kl 18: Amelie från Montemartre, kl 21: Knives out

3 juli

Kl 18: Peanut butter falcon, kl 21: The blob

4 juli

Kl 18: Lala land, kl 21: Flykten från New York

5 juli

Kl 18: 1917, kl 21: Pianot

Visa merVisa mindre