Nytt. Radarparet Marion Ringborg och Linn Söderström öppnar deli, restaurang och kafé i ett på Surbrunnsgatan 47. Foto: Mimmi Epstein

Garbakockarna öppnar nytt i Vasastan

Linn Söderström och Marion Ringborg har gjort gästspel och har haft pop up-restauranger i tre år. I januari öppnade de sitt första permanenta ställe som stängde i våras på grund av pandemin. Nu öppnar de en kombinerad restaurang och deli i Vasastan.

  • Publicerad 11:30, 4 nov 2020

Kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg fann varandra genom sitt gemensamma matintresse och har i flera år gjort olika gästspel och haft pop up-ställen. I januari öppnade de sin första permanenta restaurang på Norrlandsgatan – men i och med coronapandemin så fick de stänga.

– Först tänkte vi att det var tillfälligt. Vi tog en paus och skrev en kokbok tillsammans. Samtidigt hade vi hela tiden ögonen på lokalen på Surbrunnsgatan 47, eftersom vi tycker så mycket om den, säger Linn Söderström.

Marion Ringborg fyller i:

– Den är fin, stor och ljus. Och så ligger den i ett bostadsområde. Vi vill gärna få till en kvarterskrogskänsla.

Tv-aktuell kock öppnar nytt i City

I den nya lokalen, där de smygöppnat med två middagssittningar per kväll, tisdag till lördag, kommer det att bli mer än bara en restaurang. Den 19 december stänger de för renovering på Surbrunnsgatan. I början av nästa år är planen att utöka utbudet med kafé, deli och bageri.

– I delin kommer man bland annat att kunna köpa med sig våra dressingar, smaksatta bröd och pastadegar, säger Marion Ringborg.

Både hon och Linn Söderström har deltagit i Kockarnas kamp och har stått vid varandras sida sedan de började göra gästspel ihop för tre år sedan. Med tiden säger de att de har utvecklat en slags syskonrelation.

– Det är upp och ner men vi har varandra, säger Linn Söderström.

– Vi firar inte guldbröllop, men kanske silver, säger Marion Ringborg.