Släckning. Över 100 bilar förstördes i branden på Magnegatan i Valsta. Foto: Stefan Källstigen

Garagebranden: Utredning läggs ner

Över 100 bilar totalförstördes i en garagebrand i Valsta i augusti. Polisen har sedan dess jobbat med fallet men lägger nu ned utredningen.

  • Publicerad 13:54, 15 nov 2021

Det var natten till den 26 augusti som räddningstjänsten fick larm om rök från ett tvåvåningsgarage på Magnegatan i Valsta. När brandkåren kom till platsen hade flera bilar övertänds och en fullskalig brand hade brutit ut.

Polisen misstänkte att branden var anlagd och inledde en brottsutredning om grov skadegörelse och grov mordbrand. Nu kommer inte polisen längre i utredningsarbetet och lägger ned förundersökningen enligt P4 Sveriges radio.

Det är inte helt ovanligt att utredningar av bilbränder läggs ned. Det saknas ofta bevis eller vittnesuppgifter - eller båda delarna - vid anlagda bränder.

Att utredningen tog så lång tid berodde i det här fallet delvis på att det fanns en rasrisk i hela garaget och teknikerna fick vänta länge med att gå in i garaget.

Över 200 bilar fanns i och på garaget när det började brinna, över 100 totalförstördes.

Det var inte bara bilarna inne i garaget som har tog skada. Även byggnaden blev skadad av värmen och betongen sprack på flera ställen. Flera bilar som stod utomhus på övervåningen fattade också eld. Även ett förråd tillhörande Sigtunahem började brinna.

För några veckor sedan revs hela garaget ned till grunden.

L: ”Sigtuna ska bli bästa skolkommunen”

Nyheter Val. Skola och trygghet högt på dagordning Trygghet, äldreomsorg och bostadspolitiken blir heta ämnen inför valet enligt Liberalernas Pernilla Bergqvist.torsdag 25/11 13:07

Bedrägerier mot äldre ökar i Sigtuna

Nyheter Luras. Verbala tjuvar försöker blåsa äldre En bedrägerivåg som svept över norrort har även nått Sigtuna. Flera äldre i kommunen har blivit uppringda av misstänkta bedragare.tisdag 23/11 11:52

Coronarapport: 57 coronafall i Sigtuna

Nyheter Testning. Alla uppmanas testa sig igen, meddelar FHM. Folkhälsomyndigheten inför vaccinpass och rekommenderar vaccinerade att testa sig igen, efter ökad smittspridning. I Sigtuna kommun ökar smittan något igen.fredag 19/11 9:58