Gammalt sommarkafé öppnar upp i höst

I 25 år har Café Nytorp haft sommaröppet och klappat igen för säsongen i september. Av en slump ramlade Sibel Özkan över kaféet och nu öppnar det även upp under resterande delar av året.

  • Publicerad 12:48, 13 okt 2016

En dag i somras stannade Sibel Özkan av en slump till på en kopp kaffe på Café Nytorp i Källbrink.

Hon blev så förtjust i stället att hon på plats samma dag frågade ägaren om hon fick köpa kaféet.

Efter ett par veckors betänketid var affären i hamn och sedan den 1 oktober är det Rosenhillbon Sibel Özkan som driver kaféet i huset som byggdes på 1600-talet.

– ”Nu drömmer du igen sa min man”, när jag sa att jag ville ta över stället. Det var första gången som jag var där men jag tyckte att det var så mysigt att jag var tvungen att fråga ägaren om jag fick ta över det. Och det visade sig gå vägen, säger Sibel Özkan, som annars jobbar som boendestödjare.

I 25 år har kaféet haft sommaröppet och stängt igen för säsongen någon gång i mitten av september. Men nu har det gamla huset fått liv även under resterande delar av året.

Från och med i början av oktober har kaféet öppet även under helgerna.

– Det är så mysigt här nu på hösten när vi eldar i vedspisen och kokar soppa. Det är redan många som har varit förbi och är glada att de kan komma hit även när det inte är sommar, säger hon.