NYÖPPNING. Nu står det till viss del klart vad som öppnar i Explorias gamla lokaler. Foto: Mostphotos

Gamla Exploria fylls med nya butiker

Häromveckan stod det klart att matvarukedjan Willys öppnar nytt i norra Botkyrka – i Explorias gamla lokaler. Men lokalerna är stora, och fler butiker ska rymmas i det gamla leklandet.

  • Publicerad 05:00, 11 maj 2022

Det visar på områdets attraktivitet och strategiska läge.

Mitt i kunde häromveckan berätta att matbutiken Willys ska öppna i Botkyrka handelsområde, där bland annat Hornbach och Dollarstore redan har etablerat sig.

Matvarubutiken som öppnar i helt nyrenoverade lokaler planeras vara 3 500 kvadratmeter stor. Och renovering behövs, för i de gamla lokalerna sprang det tidigare runt barn och lekte i Europas största nöjescenter – Exploria.

Konkurs

Exploria bommade igen i fjol efter att ägaren gått i putten. En helt coronadriven konkurs, enligt konkursförvaltaren.

Nöjeslandet Exploria bommar igen: "En pandemieffekt"

Kort därefter stod det klart att det inte skulle öppna ett nytt nöjesland i Explorias gamla lokaler. I stället har Stendörren, fastighetsägaren, valt att stycka upp det gamla leklandet och hyra ut den till andra verksamheter.

Julas etablering

I dagarna har ytterligare ett avtal skrivits med en ny butik som ska öppna i det gamla leklandet.

– Jula vill vara med och skapa framtidens fysiska handelsområden. Vi arbetar utifrån en långsiktighet och med etableringen i Botkyrka kan vi nå ännu fler kunder i regionen, säger Björn Seger, etableringsansvarig på Jula, i ett uttalande.

Julas nya butik kommer att vara 3 000 kvadratmeter stor, och planeras öppna i slutet av året.

– Det är väldigt glädjande att två stora och välkända detaljhandelskedjor som Jula och Willys valt att etablera sina butiker i handelsområdet Botkyrka handel. Det visar på områdets attraktivitet och strategiska läge, säger Anders Nilsson, förvaltningschef på Stendörren, i ett uttalande.

Fler på gång

Exploria bestod av 20 000 kvadratmeter nöjesland när det var igång.

Den som kan sina siffror vet att Julas och Willys etableringar knappast når upp till den summan i lokalyta. Men exakt vad som mer ska öppna är ännu inte känt.

Vägen in till Exploria förblir stängd