Sällskapet Enköpingskamraterna har funnits sedan 1930 och belönar varje läsår avgångsklasserna på gymnasiets teoretiska program.

–  I år har vi delat ut elva stipendier på ett tusen kronor var. Pengarna tar vi från egna fonder som finansieras av medlemmarna, säger Roger Larsson, omvald ordförande för de cirka 120 före detta Enköpingselever somi dag är spridda över Sverige.

Ett annat syfte med föreningen är att återförena gamla klasskamrater.

– Vi var 40 stycken som träffades på årsmötet den 4 september. Vi hade en heldag på hotell Astoria med aktiviteter kopplade till Enköping. För många är våra träffar den enda anknytningen de har till sin gamla hemstad, säger Roger Larsson.

Bland annat höll diplomaten och enköpingsbon Birgitta Holst Alani ett föredrag om sina äventyrsfyllda uppdrag i Mellanöstern. Inga Ekblom, Frösthults-Brunnby, berättade om hur Fjärdhundraland blivit en kulinarisk turistmagnet.

Tidigare har föreningen hyrt bussar och guidat medlemmarna runt stan.

– Det har hänt så otroligt mycket här sedan de tog studenten och flyttade. Bredsand som det ser ut nu fanns ju inte då. Inne i Enköping har det dykt upp nya restauranger och kaféer. De som kommer hit tycker det är jättespännande att få en rundtur med allt det nya, säger Roger Larsson.