Lastbilar och grävskopor möter oss på Brunnsvikens södra sida.

Ett körsbärsträd på en rullvagn kanske säger något om vad som är att vänta på platsen.

För asfalten mot E4:an ska ersättas med tio boulebanor och grönska med fruktträd, magnolia och syrénhäckar.

I den gamla bussterminalen, som efter en totalrenovering huserade restaurang Haga Forum, preppas nu för en fransk bistro med 250 platser inne.

I mitten av maj öppnar Boulebar Haga. Öppet alla dar i veckan året runt är upplägget.

Restaurangchef Caroline Peltonen bor en kvart härifrån, i Haga Norra, och tror att både tid och plats är rätt.

– Jag springer här varje morgon och barnen är i stort sett uppvuxna i Hagaparken. Det är ju en underbar plats, men jag har alltid tänkt på att det saknas ett ställe att umgås på. Där man bara slinka in och ta ett glas rosé eller komma förbi med barnen. Jag har många vänner som flyttat från stan till Ulriksdal och Järvastaden som efterfrågar ett bra häng på norra sidan stan, säger hon.

Tuffa tider

Nya stället blir ett bra komplement till Stallmästaregården intill, tror hon.

– Jag älskar Stallis och har jobbat där i fem år. Men det kanske inte är stället man kommer till i jympadojor och tar en bärs. Vi vill vara ett vattenhål för folk i området, och nu börjar ju boulesäsongen också.

Boulebar finns redan på fem ställen i stan. Och precis som för hela branschen finns ett kämpigt år i backspegeln.

– Det har varit extremt tufft. Men allt blir ju enklare nu när man kan ses ute och ha kul på säkert avstånd. Vi hoppas såklart på att man snart får vara fler än fyra i sällskap och att öppettiderna utökas, säger Stockholmschefen Paulina Ek.

Käk med sydfransk touch är på menyn: moules, parisare, ost, chark.

Boule, är det fortfarande trendigt?

– Ja! Det är så gränsöverskridande – gammal och ung, erfaren och helt ny. Alla kan spela boule, säger Paulina Ek och får medhåll från Caroline Peltonen som hoppas att fler kommer att fatta tjusningen.

– Folk får sluta med padel och börja spela mer boule!