Bignerhuset ligger precis vid järnvägskorsningen vid Värdhusvägen i Gåshaga. Den gamla industribyggnaden är i dag ganska sliten. Men nu ska huset få en ny funktion. Det blir ett hotell med spa och så kallad coworkingspace.

– Det ska bli Stockholms finaste longstayhotell, säger Philip Broms som tillsammans med ett fastighetsbolag äger och utvecklar stället.

Tillgängligt för Lidingöbor

Hotellet kommer att erbjuda rum enstaka nätter och lite längre hotellvistelser. Till exempel konsulter som jobbar i Käppalaverket som ligger alldeles intill och som står inför en större utbyggnad, eller folk som behöver någonstans att bo i samband med renovering.

Men det kommer också att vara tillgängligt för Lidingöbor som vill besöka spa:et eller jobba i coworking-delen.

– Det är min tanke att det ska var tillgängligt för Lidingöbor som inte är gäster på hotellet, säger Philip Broms.

Projekt på hemmaplan

Philip Broms är fastighetsutvecklare och bosatt på Lidingö. Han har också jobbat som mäklare på ön. Gåshagahotellet är hans första stora projekt på hemmaplan.

– Jag har bott på Lidingö hela mitt liv. Jag är mån om att det det blir något riktigt bra som jag kan kan stå stå för, säger han.

Planen är att den stora vita industribyggnaden på tomten ska behållas och renoveras. En lagerbyggnad i grön plåt ska rivas och en ny byggnad ska uppföras där den står.

Just nu pågår ett bygglovsförfarande kring hotellprojektet. I slutet av september ska ärendet upp i miljö- och stadsbyggnadsnämnden.

Philip Broms mål är att hotellet ska stå klart i slutet av 2023.