KONST FÖR SKOLVÄSKOR. Alla intäkter från galleri Momangens utställing på fredagen går till barn i Syrien. Foto: Momangen

Galleri säljer gatukonst för att kunna ge krigsdrabbade barn skolväskor

Över 50 konstnärer är med på specialutställningen Art for aid på Södermalm ikväll. Alla intäkter går till inköp av skolväskor till barn i krigsdrabbade Syrien.

  • Publicerad 15:51, 18 sep 2015

Det är sällan det går att se och köpa så mycket samtida och lokal gatukonst som på galleri Momangen på Kocksgatan som ikväll fredag.

Över 50 konstnärer med olika uttryck – graffiti, tryck, fotografier och måleri – har bidragit med verk för att kunna få in pengar till krigsdrabbade barn i Kobane i Syrien.

– Priserna varierar mellan 250 kronor och 4 000 kronor och alla intäkter går oavkortat till Kobane, säger Jessica Hallbäck, en av initiativtagarna.

Först till kvarn

Jessica Hallbäck är känd som konstnären bakom gatukonstserien Angry animals och har fixat ihop kvällens hjälp-utställning på bara två veckor tillsammans med kompisen JoAnn Kneedler.

– Vi satt och pratade om att vi inte bara kan sitta och dela bilder på Facebook utan att vi måste göra något på riktigt. Sedan kom vi i kontakt med flera konstnärer som var inne på samma sak, säger Jessica Hallbäck.

Intresset har varit så stort att de fåt säga nej till konstnärer som velat vara med.

– Den som kommer och köper ett verk får ta med det hem direkt. Det är först till kvarn som gäller, säger Jessica Hallbäck.

Art for aid

Galleri Momangen

Kocksgatan 23, fredag 18 september mellan klockan 18 och 23.

Eventet finns på Facebook.

Visa merVisa mindre