Galleri i en garderob på lördag

Alexandra Kostrubala vill att folk ska komma närmare konsten. Därför ordnar hon nu galleri i sin garderob.

  • Publicerad 15:30, 6 dec 2012

Alexandra Kostrubala är konstnär och har tidigare jobbat på bland annat Moderna museet. Nu öppnar hon eget galleri. I garderoben i sin lägenhet på Olof Palmes gata.
- Jag vill att folk ska komma närmare konsten, jag gillar inte den pretentiösa, elitistiska museimiljön. -Mitt mål är att det i framtiden finns små gallerier, konstutställningar, för Stockholmare som de ta del av på väg till jobbet. Det är det jag brinner för, säger hon.
Premiärutställningen blir ”Museum jag ” med Malmö-konstnären Gertrud Alfredsson. Då blir det bland annat live- performance i garderoben. Några problem att få plats för publiken tror inte Alexandra att det blir.
- Det ska bli lite lättare att komma in än det är nu, jag ska ta bort ett skåp, och kanske dörren. Men det blir inga problem, man får hjälpa varandra, säger hon. 

Ring och boka tid
Galleriet i garderoben är till en början tänkt att finnas under ett år. Gertrud Alfredssons utställning pågår till februari och sedan hoppas Alexandra kunna bjuda på både opera och dans i garderoben. Det kommer även finnas möjlighet att ta del av en skulpturvandring i trakten med Alexandra som guide. För de som är intresserade av en vandring eller ta en titt på galleriet är det ringa och bestämma tid som gäller.
- Man får gärna komma på en kaffe och bara diskutera också. Det är svårt att fixa fram pengar till kulturupplevelser för folk, jag vill göra det här därför, det blir gratis till en början, Sen får vi se, säger Alexandra.
Du bor med dina två barn här. Vad säger ungarna om det här initiativet?
- Jag hade två hemlösa som bodde här i ett par månader. Det var en fantastisk upplevelse för mig och barnen, de fick upp ögonen. Det är det bästa jag gjort. Och jämfört med det är det här väldigt ”proper”.

Relaterad information

VERNISSAGE

Lördagen den 8 december kl. 17 på Olof Palmes gata 16.
Utställningen Museum jag med Gertrud Alfredsson. Blir även live-överraskning under kvällen.
Mer info på www.closetgallery.se
Mer om Gertrud Alfredsson på art-gertrudsblogg.blogspot.se.