Eric Bürger, back i Vallentuna hockeys U16-lag, är uttagen till TV-puckens lag Stockholm Nord. Hans styrkor är spel med puck och spelförståelse – allt enligt pappa Radko. Foto: Privat

Fyra Vallentunaspelare till "TV-pucken"

Eric Bürger började i hockeyskola i Vallentuna som sjuåring. Nu är han snart 15 och har tillsammans med tre andra spelare från Vallentuna Hockey blivit uttagna till "TV-Pucken".

  • Publicerad 11:00, 3 sep 2020

Det som är roligt är att det är är egna produkter från Vallentuna.

Inte mindre än fyra killar från Vallentuna BK Hockey är uttagna till Stockholm Nords TV-pucklag i år. Förutom Eric Bürger kommer Ivan Spångberg, Victor Andersson-Rolf och Eric Nordmark, alla födda -05, att spela i "TV-pucken" i höst.

– Det som är roligt är att det är är egna produkter från Vallentuna, de har varit med ända sedan hockeyskolan i Vallentuna hockey, säger Radko Bürger, pappa till Eric.

Uttagningen till "TV-pucken" har gått i flera steg. Det började med en uppvisningsdag i Spånga med 150–200 spelare. Där togs 40 spelare ut. Slututtagningen skedde i Stora Mossens ishall i Bromma där till sist 20 spelare plus målvakter klarade sista nålsögat.

– Han var superglad över att komma med. De fick reda på det en lördag kväll men fick inte säga något förrän på söndagen. Det var svårt att hålla sig, berättar Radko Bûrger.

Att fyra spelare från Vallentuna tas ut samtidigt till "TV-Pucken" är väldigt ovanligt.

– Majoriteten kommer från de större klubbarna som Täby och AIK.

Pappa Radko berättar att sonen spelat hockey i Vallentuna sedan han var sju år och tränar sex gånger i veckan.

Tröttnar han aldrig?

– Nej, det verkar inte så. Det gäller att hitta en balans och bromsa upp när de är slitna.

Med anledning av corona är höstens upplägg inför "TV-pucken" fortfarande oklart. Gruppspelet är tänkt att hållas i Enköping under höstlovet. Går laget vidare där blir det finalspel i Umeå.

TV-PUCKEN. 05:orna Eric Bürger, Ivan Spångberg, Victor Andersson-Rolf och Eric Nordmark från Vallentuna Hockey är uttagna till lag Stockholm Nord. Foto: Vallentuna Hockey

Hockeytalanger från VBK

VBK har fostrat många hockeytalanger. De två senaste är Marcus Westfält (född 2000) och August Berg (1999).

Marcus kom mycket tidigt med i juniorlandslaget och värvades till Brynäs där han spelade SHL-matcher. I dag hittar vi honom i Västervik (allsvenskan).

August lämnade VBK redan som 13-åring och har via SDE (Danderyd), Brynäs, och AIK nått Leksand (SHL).

Båda lirade i TV-pucken, 2014/15 respektive 2015/16.

Visa merVisa mindre