Fyra snabba till kommunalrådet om budgeten

✔️Runstensskolans elever på väg att evakueras till Söderbymalmsskolan ✔️Kommunledningen räds att marknaden inte vill bygga skolor i Haninge ✔️Haninge kulturhus byggs ut ✔️ Helt klart med nytt kulturhus i Jordbro. Mitt i ställer fyra frågor till kommunalråd Meeri Wasberg (S) efter att budgeten för kommande år klubbats.

  • Publicerad 11:15, 14 jun 2018

På måndagen klubbades Haninges budget för kommande år. Den S-styrda koalitionen vann i slutomröstningen med röstsiffrorna 25-23 mot Moderaternas förslag.

Nu kommenterar kommunalråd Meeri Wasberg (S) budgeten.

Haninge kulturhus byggs alltså ut för 77 miljoner om två år?

– Kulturhuset är väldigt väl använt och vi tittar på om det går att bygga till med en helt ny våning. Många ungdomar hänger i centrum intill Kulturhuset, därför behövs ytor för ungdomsverksamhet i huset. Och det kostar en slant.

Och det står nu helt klart att det blir ett nytt kulturhus i Jordbro. Det byggs också 2020 enligt budgeten?

– Vi försöker hålla högt tempo i just Jordbro, men jag törs inte säga exakt när huset står klart.

Ni avsätter 228 miljoner för en ny Runstensskola i Handen, och planerar för att den ska stå klar redan nästa år?

– Tanken är att evakuera eleverna på Runstensskolan till Söderbymalmsskolan i samband med att nuvarande Runstensskolan antingen totalrenoveras eller rivs.

– Ttidsplanen kan påverkas. Men blir det en helt ny Runstensskola så byggs den på samma plats som i dag.

Det är flera kommunalt drivna skolor, bland annat två i Vega och en i Norrby, som ska stå klara 2019-2020 enligt budgeten. Hinner ni det?

– Det finns ett antal skolor som skulle kunna hanteras av andra, men om ingen annan än kommunen vill bygga och driva förskolor och skolor är det bättre att vi tar höjd i investeringsbudgeten för det.