Kurt Mattinson, 80, Näsbydahl.

– Jag brukar alltid rösta i alla val och utnyttja min rätt att ta del av demokratin, så att jag inte kan skylla på någon annan sen. Jag tycker att det är synd att många lämnar kyrkan idag för många utnyttjar den till bröllop, begravning, och dop och de gör många bra saker och det ska vi inte slarva bort. Jag tror de måste göra kyrkan mer folklig än den är idag, med konserter och ungdomsverksamheter så som läger. Få bättre kontakt med folket.

Henning Lund, 36, Grindtorp.

– Jag kommer att rösta, jag tycker man ska göra det när man kan. Men jag visste faktiskt inte att valet var nu. Jag tycker kyrkan gör mycket gott för den utsatta människan, därför är jag medlem. Men de är även stora markägare så jag hoppas de kan arbeta mer med ett hållbart skogsbruk.

Inger, 87 år, Täby.

– Jag måste faktiskt erkänna att jag inte är så kunnig, igår pratade jag om att man inte har sett så mycket om kyrkovalet i år faktiskt. Men jag kommer att rösta, säger hon. Jag är medlem i Svenska kyrkan av gammal tradition, jag tycker det finns mycket gamla kyrkor som man ska bevara. Sen gör kyrkan mycket gott socialt med alla verksamheter som de håller i.

Alexander Fredriksson, 17, Vallatorp.

– Jag visste inte att det var val. Ingen i min närhet snackar om det. Men jag är heller inte så insatt i Svenska kyrkan och går bara dit på dop och begravningar. Jag tror inte att jag kommer rösta. Det hade varit bra om vi pratade mer om det på samhällslektionerna.