I onsdags, den 4 maj, öppnade Gigafood sin andra restaurang i Stockholm.

Gigafood satsar på växtbaserad, ekologisk mat och levererar catering och matkassar till hela Stockholmsområdet. I Västermalmsgallerian ska man också sälja lunchlådor, soppa, mackor och fika. 

– Det känns riktigt roligt att just de här spännande och olika koncepten har valt att etablera sig i Väst­ermalmsgallerian, sägerTobias Edberg, centrumchef i ett pressmeddelande.

Stor variation

För det finns alltså fler matnyheter i gallerian. Den 14 april öppnade Bast­ard Burgers som serverar smashburgare. Under sommaren gör fransk-vietnamesiska streetfoodstället Bun Bun entré.

– Vår ambition är att erbjuda fastfood utan att tumma på hantverket, säger ägaren Tau Mandéus.

Till hösten slår The Ital­ian Cousins upp portarna till sitt fjärde ställe. De utlovar espressobar och klass­iker. Naturvin och öl från Italien hälls i glasen.

– Det blir roligt att öppna på Kungsholmen som utvecklas så mycket och få visa gästerna vad italiensk mat betyder för oss, säger Davide Disisto, som tillsammans med sin kusin Enrico driver The Italian Cousins.