Foto: Stefan Källstigen

Fyra män åtalas efter skotten i Visättra

Den man i 25-årsåldern som misstänks ha avfyrat skotten i Visättra i somras som träffade två barn åtalas i dag, tisdag.

  • Publicerad 10:49, 28 dec 2021

Det var i mitten på juli i år som två barn i skolåldern respektive förskoleåldern, träffades av skott när de var ute och lekte i Visättra.

Efter Visättraskjutningen: Polisen lovar ökad närvaro

Händelsen skärrade många, och som svar på den ökade oroskänslan startade rörelsen Vuxna i Visättra, som utmärker sig med sina gula reflexvästar.

De bär gula västar för ett tryggare Visättra

Nu har den misstänkta skytten åtalats vid Södertörns tingsrätt.

– Två oskyldiga barn blir träffade av en kula när de är utomhus och leker i närheten av där de bor. Även om skottet enligt mig inte var avsett att träffa någon av dem så är det helt oacceptabelt att personer som inte ska bära vapen ändå gör det och därmed utsätter andra människor för livsfara i sin vardag. Det är därför tillfredsställande att jag nu kan åtala den här mannen, som enligt min mening har orsakat barnen och familjen stort lidande både fysiskt och psykiskt, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz vid Södertörns åklagarkammare, i ett uttalande och fortsätter:

– Polisen har satsat stora resurser för att lösa de här brotten. De har sedan dag ett bedrivit förundersökningen med full kraft med alla tänkbara utredningsmetoder. Åtalet i dag är resultatet av ett mycket gott samarbete mellan oss, säger Stefan Creutz.

Mannen åtalas för grovt vapenbrott, vållande till kroppsskada grovt brott och grov misshandel. Ytterligare tre män åtalas för brott som skett i samband med att skottet som träffade barnen avlossades. Två av dem åtalas för grov misshandel och den tredje åtalas för grovt vapenbrott.