Redo. Erik Swedin, Linnea Horn, Kasper Dahjqvist och Isak Erntsson har alla drömt om TV-pucken och hoppas nu att turneringen bli av på något sätt. Foto: privat

Fyra lokala spelare i TV-pucken i år

Fyra unga spelare från Mälaröarna har tagit plats i olika lag i årets TV-puck. Men kvalet har ställts in på grund av pandemin och det är ännu inte fastställt hur finalen ska spelas.

  • Publicerad 16:38, 29 sep 2020

Mitt långsiktiga mål är att spela hockey på collage i USA.

Djurgårdsspelare. Erik Swedin hoppas att finalen blir av. Foto: privat

Fyra spelare från Ekerö kommun kommer att delta i TV-pucken den här gången. Trots att kvalet har ställts in på grund av pandemin finns ännu förhoppningar om att finalspelen ska bli av på något sätt.

De fyra lokala ungdomarna spelar i olika lag i turneringen så det finns i så fall en stor chans att någon av dem är med i slutspel.

På pojksidan är det farwarden Erik Swedin som annars spelar i Djurgården och som tidigare spelat i både Skå och Ekerö IK. Han kommer att spela för Stockholm Nord.

– Jag började spela som nioåring efter att min bror sålt in det, så det känns jättekul att jag har kvalat in.

Olika lag

Kasper Dahlqvist som gör sin fjärde säsong i AIK och som tidigare spelat i Skå och Ekerö IK är uttagen till Stockholm Syd som back.

– Det har varit en liten dröm sedan jag var liten, att få en plats i laget, säger han.

Isak Erntsson är även han fostrad i Ekerö IK och har spelat två säsonger i AIK hittills. Han blev, efter att ha fallit på mållinjen till Lag Stockholm Syd, uttagen till SIF-laget, som kan beskrivas som en extra chans för 22 killar.

– Jag tror att det blir en kul upplevelse, det är något man kommer att minnas hela sitt liv, säger Isak.

På flicksidan är det farwarden Linnea Horn som tränar med killarna i Ekerö IK som representerar Ekerö i Stockholmslaget. Nu för tiden tränar hon även med Västerorts damjuniorlag Team Västerort.

– Över 70 tjejer ville vara med och spela för Stockholm så det var roligt att jag kom med.

Siktar på SDHL

Linnea Horn har sökt till några hockeygymnasium.

– Målet nu är att ta guld i TV-pucken, mitt långsiktiga mål är att spela hockey på collage i USA eller Kanada och sedan spela i SDHL.

9 oktober skulle Linnea Horn ha spelat kval i Mora medan killarna skulle spelat sina kvalmatcher i Enköping. Hur turneringen ska spelas är fortfarande oklart.

Svenska ishockeyförbundet vill försöka lösa slutspelen i Umeå 29 oktober till 1 november. De sänds i så fall på SVT.

TV-pucken

Ekeröspelare som tagit sig till TV-pucken i år: Erik Swedin, Kasper Dahlqvist, Linnea Horn, Isak Erntsson.

TV-pucken är en ishockeyturnering för distriktsförbundsslag på ungdomssidan. Lagen spelar gruppspelsomgångar och kval runtom i Sverige. Kvartsfinaler, semifinaler och final sänds på SVT 29 oktober - 1 november.

Inställt kvalspel: 9-11 oktober

För att kunna komma med i TV-pucken ska man som tjej vara född 2005 eller 2006 och som kille vara född 2005.

Visa merVisa mindre

Många tips om ungdomar som dricker och kör

Nyheter Insats. Fler poliser ute på kvällar och helger Allt fler tips kommer in till polisen om unga som kör mopedbilar eller mopeder med alkohol i kroppen. Polisen vädjar nu till föräldrar om hjälp. Dessutom satsar man på att vara ute mer på kvällarna.tisdag 27/10 16:48

Klockan tio smäller det – varje dag

Nyheter Regelbundna sprängningar när ny tunnel byggs Varje dag klockan tio, sex månader framöver, blir det stopp framför Lindötunneln. Då sprängs det nämligen i berget då en ny tunnel ska ta plats.fredag 23/10 15:45