Prisceremoni. Soley Aksöz Lithborn (t.v.) och Linda Ekstrand (t.h.) har precis delat ut förstapriset i kategorin digitalisering till Maria Simpson Sandfjord (mitten) från Sollentuna Musikklasser. Foto: Sollentuna kommun

Fyra lärare fick pris i ceremoni på The Factory

Vinnarna av Sollentuna Lärarpris 2020 är utsedda, och de som vann första pris fick på måndagen delta i en ceremoni på the Factory. Lärarpriset delas ut varje år i kategorierna hållbarhet, digitalisering och tillgänglighet, plus ett pris där eleverna själva har nominerat kandidater.

  • Publicerad 10:15, 27 apr 2021

På grund av pandemin var endast de fyra 1:a-pristagarna inbjudna till en liten ceremoni där de kom enskilt och firades i Makerzones lokaler i The Factory i Häggvik.

När de dök upp visste de bara att de var finalister, men så fick de besked om att de vunnit av utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) och utbildningskontorets förvaltningschef Linda Ekstrand som skötte om prisutdelningen.

– Jag är så otroligt stolt över våra fantastiska lärare. I mina ögon är alla nominerade vinnare eftersom den största vinsten ändå måste vara alla de fina ord och all den uppskattning och energi som ligger bakom varje enskild motivering, säger Linda Ekstrand.

1:a pris i kategorin digitalisering tog Maria Simpson Sandfjord från Sollentuna Musikklasser hem. Juryns motivering: ”Maria drivs av att hitta nya utmaningar i sin lärargärning, hon följer effekterna av sin undervisning och individanpassar mycket med hjälp av digitala verktyg. Maria är läraren som delar med sig av sin kunskap till kollegor vilket är mycket uppskattat.”

Karin Wijk Nilsson från Brageskolan vann i kategorin tillgänglighet. Ur juryns motivering: ”Karin är läraren som älskar att vara i klassrummet. Hon arbetar metodiskt med att utveckla tillgängligheten i undervisningen”.

I kategorin hållbarhet drog Barbara Schipperges från Vaxmoraskolan längsta strået. Ur juryns motivering: ”Barbara är läraren som genom ett stort engagemang för sina ämnen motiverar eleverna att lära sig mer. Hon vill att eleverna ska få med sig att även små förändringar i det lilla får effekt i det stora. Barbara skapar stort intresse för både stora som större komplexa samhällsfrågor”.

Och slutligen barn- och elevpriset som gick till Hiwa Ismail från Norrastrandskolan med nomineringen ”för att han är jättesnäll och bry sig om oss elever mer än vad han gör sig själv” och juryns motivering att ”Hiwa är läraren som genom sitt engagemang för eleverna visar att ALLA kan lyckas. Hiwa har ett genuint engagemang för sina elever och möter sina elever med respekt och intresse”.

Totalt kom 310 nomineringar in, för totalt 210 personer. Under hösten togs 20 finalister fram. De har intervjuats av Linda Ekstrand, Soley Aksöz Lithborn och skolcheferna som därefter har utsett de fyra vinnarna.

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats 2022

Nyheter Kommunfullmäktige tog budgetbeslut i torsdags På torsdagen tog kommunfullmäktige beslut om Sollentunas budget för 2022. Det blir oförändrad skattesats och fokus på ordning i ekonomin med en ökad pott för oförutsedda utgifter på grund av den...fredag 18/6 12:21

Robert Thysell blir ny kyrkoherde

Nyheter Helt enigt kyrkoråd tog beslutet I tisdags beslutade kyrkorådet enhälligt att erbjuda Robert Thysell tjänsten som kyrkoherde i Sollentuna församling.fredag 18/6 11:20