En minnesplats växte fram på Sergels torg under helgen. Foto: Ella Söderberg

Fyra häktade för mordet på T-centralen

Fyra män har häktats misstänkta på sannolika skäl för mordet på den 17-årige kille från Vårberg som dödades på T-centralen förra veckan.

  • Publicerad 12:52, 2 mar 2020

Klockan 21.30 på tisdagskvällen kom larmet om att en 17-årig pojke skadats allvarligt på T-centralen i Stockholm. En dryg timme senare hade polisen gripit fyra män misstänkta för brottet, och påbörjat en teknisk undersökning av platsen.

"Brottsplatsen är bedömd till att vara på en perrong till T-Centralen. Målsägaren har med stor sannolikhet efter brottet förflyttat sig i rulltrappa till en hall med nedgång från Vasagatan", skrev polisen på sin hemsida efter larmet.

17-åringen fördes till sjukhus med ambulans, men vid 07-tiden morgonen efter gick polisen ut med uppgifter om att han hade avlidit. Troligen till följd av skador åsamkade av en kniv.

Från Vårberg

Enligt Expressen var offret bosatt i Vårberg.

Ytterligare en person skadades i samband med händelsen, men klarade sig med lindriga skador.

I lördags häktade Stockholms tingsrätt de fyra männen, som är mellan 17 och 21 år gamla.

Alla fyra är misstänkta för både mord och mordförsök. Misstankegraden är sannolika skäl, vilket är den högsta misstankegraden. Åtal ska vara väckt senast den 11 mars.

Tingsrätten har dessutom beslutat om yppandeförbud. Det innebär att alla som närvarat vid polisförhör eller domstolsförhandlingar förbjuds att yppa något som sagts. Det gäller även vittnen och advokater, som normalt inte omfattas av förundersökningssekretessen.

Enligt polisen var det på en perrong som 17-åringen blev skadad. Han dog morgonen efter. Foto: Maja Brand