I Segeltorps centrum har ljus tänts för den unga man som dog efter skottlossningen. Foto: Stefan Källstigen

Fyra fast för mord på ung man från Segeltorp

Utredningen av skottdramat i södra Skärholmen den 1 februari går framåt. En man i 20-årsåldern från Segeltorp skadades då så allvarligt att han senare avled. Fyra personer sitter nu frihetsberövade, misstänka för inblandning i både mordet och mordförsöket.

  • Publicerad 12:02, 17 feb 2017

Två män i 20-årsåldern skottskadades allvarligt vid dramat. En av dem, från Segeltorp, så svårt att han avled. Redan samma kväll anhölls två misstänkta personer. Den 4 februari häktades en av dem, en 21-årig man. Den 6 februari häktades även den andre mannen, en 19-åring.

Båda männen är från Huddinge. De är på sannolika skäl misstänkta för mord/medhjälp till mord och mordförsök medhjälp till mordförsök. De omhäktades i slutet av veckan, eftersom förundersökningen inte blivit klar inom utsatt tid.

Rörigt i inledningsskedet

Den 14 februari kom nästa framsteg i utredningen. Två personer anhölls då, skäligen misstänkta för medhjälp till mord och medhjälp till mordförsök. Det rör sig om en 19-årig Huddingebo och en 19-årig Södermalmsbo. Häktningsförhandlingar sker i dag, fredag.

Exakt vem som gjorde vad vid skjutningarna är inte utrett, enligt Lars Byström, presstalesperson vid polisen.

– När så många är inblandade kan det vara rörigt i inledningsskedet, och svårt att veta vem som gjort vad, säger han.

Hittades skjuten i bostadsområde

Skjutningarna ägde rum vid 15-tiden den 1 februari. En av de skjutna männen hittades skadad på Idholmsvägen, mitt i bostadsområdet. Den andra mannen låg, enligt Aftonbladet, i en bil som kraschat mot en lyktstolpe på Vårbergsvägen, nära avfarten från E4/E20.

– Det är för tidigt att gå ut med misstänkta motiv, säger Lars Byström.

Läs mer om mordet och mordförsöket här.