Fyra döms efter stort bråk i tunnelbanan

På Nyårsafton utbröt ett stort bråk på tunnelbanestationen i Akalla. En man blev slagen med skärp och en annan blev nerknuffad på perrongen. Nu har fyra män dömts för misshandel.

  • Publicerad 15:45, 27 jul 2018

På nyårsafton 2017 misshandlades en 27-årig man på Akalla södras tunnelbanestation.

De fyra gärningsmännen slog och sparkade på 27-åringen och slog honom med ett bälte.

27-åringen och hans bror gick förbi en bänk där de fyra männen satt. När de gick förbi sa 27-åringen en internskämt till sin bror.

Efter en stund reagerade gruppen vid bänken på det och ropade något till dem. De vände om och gick mot gruppen. Gruppen blev hotfull. 27-åringen började backa undan och höll upp händerna som skydd. Han sa åt gruppen att backa, men fick själv backa undan. När en av dem kom för nära så slog han till personen i självförsvar.

De andra började då slå 27-åringen. Efter ett tag hoppade han ner på tunnelbanespåret och gärningsmännen följde efter. En av gärningsmännen knuffade också ner 27-åringens bror på spåret och började sparka på honom.

Bilden är från övervakningskameran på tunnelbanestationen. Foto: Polisen

Nu har de fyra gärningsmännen blivit dömda. Två män som är 16 och 18 år gamla döms till ungdomsvård för misshandel.

Den tredje gärningsmannen är 19-år döms och till 4 månaders fängelse. Det var han som knuffade ner 27-åringens bror på spåret, han döms därför till framkallande fara för annan och misshandel.

Den fjärde gärningsmannen är 19 år och döms till 6 månaders fängelse för misshandel. Han döms också för grov stöld då han stal en jacka, mobiltelefon, pass och bankkort från 27-åringen.