Med hjälp av skyltar vill Värmdö kommun uppmana badgäster att hålla minst fyra badbollars avstånd på stranden. Foto: Johan Kristensen

Fyra badbollar ska stoppa corona på stränderna

Sommartid invaderas Värmdös stränder av badgäster. Trots coronatider har Värmdö kommun ingen möjlighet att avvisa människor från trånga badplatser. Via skyltar, annonser och sociala medier vädjar kommunen till alla att hålla avstånd.

  • Publicerad 05:00, 26 jun 2020

För att stoppa trängseln under coronapandemin har Värmdö kommun satt upp skyltar, annonserat i tidningar och informerat via sociala medier.

”Vi har skyltat upp på våra badplatser och friluftsområden/ytor för spontanidrott samt idrottsanläggningar, kajer och gästhamnar”, skriver kommunikationschefen Ilona Klein Gullberg i ett mejl.

Klistermärken för att glesa ut köer

Även i hamnarna påminns besökarna om allvaret i situationen.

”Vid hamnarna har vi också fått möjlighet att använda regionens markdekaler för påminna vid eventuella köbildningar”, skriver Ilona Klein Gullberg.

Region Stockholms håll avstånd-klistermärken pryder asfalten i Värmdös gästhamnar. Foto: Värmdö kommun

”Det egna ansvaret hos varje individ är stort”

Kommunen kan bara hoppas att besökarna respekterar uppmaningarna.

”Vi har inget lagstadgat stöd att avvisa personer vid strandträngsel och det egna ansvaret hos varje individ är stort. Så nu gäller det att var och en av oss orkar hålla i och hålla ut, virus tar inte semester”, skriver Ilona Klein Gullberg.